Japán elismerést kapott Tandi Flora

A rókatündér él – énekli Tandi Flora a legújabb videóklipjében, melyben a híres japán legendát eleveníti meg.

A keleti mitológia szerint egyes rókák éjjel gyönyörű nővé változnak, elcsábítják a férfiakat, bűbájt alkalmazva elszívják életerejüket, ezáltal a rókatündérek örökéletűvé válnak. A szerzemény hangszerelésében is utal a japán kultúrára, a videóklip pedig kifejezetten cseresznyevirágzáskor forgott. Egy csodálatos magyar település, Nagykörű szolgált a forgatás egyik helyszínéül, melyet Magyarország cseresznyéskertjeként emlegetnek.

Tandi Flora dala és videóklipje kivívta a Magyarországi Japán Nagykövetség elismerését is: a szerzeményt és a kisfilmet a japán-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 150. évfordulója alkalmából tartott jubileumi év hivatalos projektjévé választották.

Flora így nyilatkozott a klipről:

– A rókatündér legendájáról még a magyar mozifilm előtt hallottam, és szerettem volna, ha a zenén keresztül mi is feldolgozzuk a történetet – így került fel a Fool Moonból ismert Molnár Gábor és Kotsy Krisztina szerzeménye a második nagylemezemre. Nagykörűn forgatni mesebeli volt, és mivel családi kötődésem is van a településhez, nagyon büszke vagyok, hogy helyet kapott a klipben ez a vidék. Magyarország gyönyörű! Még egy japán legendával fűszerezve is!


Kapcsolódó cikkek:
Világsztárral tarol Tandi Flora
Tandi Flora meghódítja Amerikát
Eurovíziós sztárral forgat Tandi Flora
Minden, ami extra!

…read more

Source:: Lokal.hu – Extra

(Visited 1 times, 1 visits today)