Allah nevében késelt a magányos terrorista

Késsel támadt járókelőkre egy 21 éves férfi kedden, Sydneyben. A támadót a kiérkező rendőrök aznap elfogták és őrizetbe vették. A késelő elfogásakor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!”

A nyílt utcán véres felsőben és késsel hadonászó férfit a járókelők tartóztatták fel – székek, ládák és fémrudak segítségével ártalmatlanították – amíg kiérkeztek a rendőrök. Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy egy 41 éves nőt szállítottak kórházba, akinek az állapota stabil. Sydney üzleti negyedében, a támadás után egy órával, a rendőrség egy női holttestet talált egy épületben ugyanabban az utcában, ahol a késelés történt.

– Az összes jelenlegi információnk arra utal, hogy a két bűncselekménynek köze van egymáshoz – mondta az SBS ausztrál műsorszóró társaságnak Mick Fuller, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke. A rendőrfőnök szerint a férfi ideológiai indíttatásból követhette el a terrorcselekményt, de eddigi információik szerint terrorszervezetekkel nem állt kapcsolatban.

További cikkek:

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)