Amit a kombinált bőr ápolásáról tudni kell nyáron, és utána

  • A FOREO bemutatja a legjobb bőrápolási tippeket a kombinált bőr számára

Ha kombinált típusú bőröd van, annak kezelése alapból nehézkesebb lehet, – de nyáron különösen az, amikor naptejek, hidratálók és parti sminkek között zsonglőrködsz. A világhírű svéd beauty-tech márka, a FOREO most elhozta a legjobb – kifejezetten a kombinált bőrtípusra vonatkozó – szépségápolási tippjeit, amit a napi rutinodba könnyedén beépíthetsz. A nyári időszakban, és később is.

Egy dolog biztos; a legjobb bőrápolási tanácsok akkor hatnak igazán, ha a bőrtípusodhoz igazodnak. Ha száraz, vagy zsíros bőröd van, az első, amit tudnod kell, hogy melyek azok a termékek, amelyek jót tesznek, és melyeket kerülj el messziről. Ha kevert, tehát kombinált bőröd van, akkor a helyzet ennél egy kicsit bonyolultabb. “A kombinált bőr se nem száraz, se nem olajos, hanem a kettő ötvözete, amely egy T-zónát képez az arcodon. A megfelelő egyensúly megtalálásának kulcsa a bőr igényeihez igazodó szépségápolási rutin kialakítása.“ – mondja Dalia Fernandez, a FOREO szakértője.

A kombinált bőr jellemzői

A kombinált bőr a száraz és zsíros típus keveréke, amely fénylő felszínt és eltömődött pórusokat hozhat létre a hírhedt T-zónában (homlok, orr és áll) és száraz, kipirosodásra, hámlásra hajlamos foltokat az orca, áll és hajtő vonalán. A legegyszerűbb mód a kombinált bőr meghatározására, ha papírzsebkendőt helyezel az arcodra: ha az olajos részek egy T-formát alkotnak, akkor az élő bizonyítéka annak, hogy bőröd kiegyensúlyozatlan állapotban van a nem megfelelő arcápolási rutin miatt.

A FOREO tippjei a kombinált bőr kezelésére:

  1. Használj kíméletes arctisztítót

A nap folyamán a bőröd felületére szennyeződések, olajok és szennyeződések rakódnak. Segítsd őket eltávolítani egy finom arctisztítóval, naponta kétszer – reggel és este. Ne aggódj: egy ilyen készülék segít mattítani a T-zónádat, anélkül, hogy túlszárítaná az orcákat.

  1. A hámlasztás a kulcs

A korral együtt a sejtek regenerálódásának folyamata is lelassul, és az elhalt bőrsejtek az arc felületén felhalmozódva fakó és egyenetlen felszínt eredményeznek. A szennyeződéseket, zsírt, elhalt bőrsejteket eltávolítva viszont visszanyerhető a ragyogás. A FOREO legújabb innovációja, az ultra higiénikus, a selyemnél is puhább szilikon borítású LUNA mini 3 a felesleges lerakódások 99.5%-át képes eltávolítani. Az elülső rész lágyabb és vékonyabb érintőpontjait használd a száraz zónákra, a hátulsó, vastagabb érintő pontokat pedig a T-zónához; így egy készülékkel kezelheted a kombinált bőrödet. A ‘Glow boost’ funkciónak köszönhetően pedig már 30 másodperc alatt élvezheted az eredményt!

  1. Minden bőr hidratálásra és szérumra szomjazik

Amikor a kombinált bőr ápolása van porondon, a szérum és a hidratáló krém alkalmazás olyan rutin lépések, amelyeket soha ne hagyj ki. A szérumra mindig egy aktív kezelésként gondolj a bőröd védelme és a sejtek regenerálódásának érdekében. Válassz olyan termékeket, amelyek könnyed állagúak, de maximális hidratáló hatásúak; ezek teszik lehetővé, hogy bőröd csúcsteljesítményen pörögjön. És az öregedésgátló hatásukról se feledkezzünk meg!

Fun fact:

Nemcsak mi hétköznapi emberek, hanem hírességek is küzdenek mindennapi bőrproblémákkal. A korábbi Hannah Montana, …read more

Source:: bdpst24

(Visited 1 times, 1 visits today)