Hitelből él Karácsony kerülete

A Karácsony Gergely vezette önkormányzat jegyzője maga mondta jegyzőkönyvbe, hogy a kerület költségvetése csődközeli állapotba jutott, túlélésüket kizárólag a fejlesztések elmaradása és egy kétmilliárdos hitelkeret biztosította – számolt be róla a Magyar Nemzet.

A zuglói önkormányzat pénzügyi és költségvetési bizottsága tavaly december 14-i ülésén a kerület költségvetési rendeletének megalkotása szerepelt napirendi pontként, amelynek előterjesztője a polgármester, Karácsony Gergely volt. Az ülésen – az Origo birtokába került jegyzőkönyv szerint – Szegvári Etelka gazdasági osztályvezető arról számolt be, hogy a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltatónak (ZVK Zrt.) helyiségbérleti díjak címén 800 millió, a lakás- és közüzemi tartozásokból 900 millió forint, illetve a közterület-használati díjakból 180 millió forint kinnlevősége van. Az is elhangzott, hogy ezeknek a követeléseknek a behajtása lényegében reménytelen, mert az érintett cégek nagy része megszűnt vagy felszámolás alatt áll.

Ekkor Papp Imre jegyző – aki korábban Gyurcsány Ferenc államtitkáraként működött – elismerte, hogy a kerület gyakorlatilag egy kétmilliárd forintos folyószámlahitelből él. A jegyző augusztusi hivatalba lépésekor már azt is jelezte, hogy a kerület gyakorlatilag csődbe ment.

„Zugló egyensúlyát az teremtette meg, hogy nem fejlődött, működésre költötte el a költségvetését. 2018-ban, amikor beruházások történtek, működés és fejlesztés együtt, ilyen bevételi kondíciók mellett tarthatatlanná vált” – fogalmazott az ülésen a jegyző, hozzátéve, hogy csoda, hogy a zuglói költségvetés még működőképes. Elmondta, hogy a költségvetésből áfamentesen is 3,5 milliárd forint hiányzik.

További cikkek:

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)