Kőbányán újra szól a blues

Augusztus 17-én az Óhegy Parkban.„A hetedik Te magad légy”… mert immár 7. alkalommal lesz igazi fesztivál hangulat.

Kőbánya zenei múltja, jelene és reménybeli jövője nemcsak arra kötelez, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozzunk, nekik lehetőségeket kínáljunk, hanem arra is, hogy blues fesztivállal ünnepeljük meg az itt élő és az innen elszármazó zenészeket.

Bátran állíthatjuk, hogy Kőbánya a magyar blues szülőföldje. A magyar zenei élet kiválóságai kötődtek és kötődnek valamilyen módon Kőbányához. Itt születtek, vagy innen indult zenei pályájuk, Kőbányán aratták első sikereiket. A teljesség igénye nélkül: HOBO, Deák Bill Gyula, Póka Egon, Horváth Charlie, Nagy Feró, Szigeti Ferenc, Cserháti Zsuzsa, és Révész Sándor, valamint Závodi János akik a rendezvényen felelevenítik a PIRAMIS-éveket.

Póka Egon, aki D. Kovács Róbert Antal polgármesterrel együtt kitalálta a rendezvényt, elmondta, hogy a Kőbányai Zenei Stúdióban számtalan tehetséges énekest, zenészt nevelt és nevel most is. Büszke tanítványaira és büszkén vállalja kőbányai identitását.

„A blues egy életforma, egy életérzés – magával ragad, és nem ereszt”

hol? …mint mindig, most is Kőbányán, az Óhegy parkban.

mikor?…a zenei programok délután 14 órakor kezdődnek.

mi lesz a program? 14 órától folyamatosan szól a zene:

  • P.Kabi. Net
  • MÉGEGYKÖR
  • PÓKA EGON EXPERIENCE
  • DEÁK BILL GYULA
  • PIRAMIS ÉVEK-Révész-Závodi
  • TŰZIJÁTÉK

Műsorvezető: L. Dézsi Zoltán

A rendezvény valamennyi programja ingyenes. Fesztivál hangulat, WoodStock-i érzés. Plédet hozzatok magatokkal! A többiről mi gondoskodunk: a zene van, volt, lesz, mert a zene kell!

Egy kis előzetes:

…read more

Source:: Lokal.hu – Extra

(Visited 1 times, 1 visits today)