Szuperkupa – Szabálytalan védéssel nyert a Liverpool?

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool 2-2-es döntetlen után tizenegyespárbajban 5-4-re legyőzte az Európa-liga-címvédő Chelsea-t az európai Szuperkupa isztambuli döntőjében.

Az angol foci még mindig kiszámíthatatlan. Az isztambuli finálé előtt többé-kevésbé mindenki arra tippelt, hogy a Liverpool viszonylag simán megszerzi a trófeát. Annál is inkább, mert a Vörösök 4-1-es győzelemmel rajtoltak a Premier League-ben, míg a Kékek négygólos vereséget szenvedtek. Igaz, előbbi a Norwich, utóbbi a Manchester United ellen lépett pályára. Ehhez képest a londoniak csak büntetőpárbajt követően nyertek, miután az ötödik sorozatban Tammy Abraham középre helyezett lövését a sérült Alissont helyettesítő, frissiben igazolt Adrián kivédte.

Igaz, a londoni szurkolók a felvételek szerint jogosan bírálták az egyébként jól dirigáló francia játékvezetőnőt, a francia Stéphanie Frappart-t, mert a Pool kapusa a lövés előtt mindkét lábával elmozdult a gólvonalról. A legújabb szabályok szerint 11-esnél a kapus legalább egyik lábának a vonalon kell maradnia.

Roberto Rosetti, az UEFA játékvezetői bizottságának tagja szerint azonban csak a szabályok nyilvánvaló és szándékos megsértése miatt kell büntetni a kapusokat. Adrián is elismerte, hogy előrelépett, mert máskülönben nem tudott volna elrugaszkodni a védéshez.

– Adrián megőrizte higgadtságát, nem hiszem, hogy sok trófeát nyert az életében, tehát igazán boldog vagyok, hogy részese lehet ennek a sikernek – értékelt Jürgen Klopp, a Pool mestere.

…read more

Source:: Lokal.hu – Sport

(Visited 1 times, 1 visits today)