Hétszemélyes öröm a családnak

Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv, a július 1-én életbe lépett támogatásokat már húszezren igényelték. A legsikeresebb a nagycsaládosok 2,5 milliós autóvásárlási támogatása. A Lokál a Skoda Kodiaq hétszemélyes változatát tesztelte.

Alig egy hónapja lépett életbe a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a Kodiaq tervezői vették a lapot és azonnal megtoldották a márka ülésszámát. Ennél a terepjárónál bátran kijelenthetjük, „kettő az egyben”, hiszen abszolút kényelmet biztosít a nagycsaládosoknak, míg a felszereltségének köszönhetően egy brutális erővel bíró jármű.

Kifejezetten jó hír a hölgyeknek, hogy bár a technikás Kodiaq méretei igen jelentősek, nem jelent hátrányt a parkolásban, miután az autó asszisztense mindent elvégez egy gombnyomásra. A gondtalan vezetést könnyíti az adaptív tempomat, aminek a segítségével még a dugóban sem kell folyamatosan a féket taposni. Ráadásul a Front Assist a várható ütközés esetén figyelmeztet, és ha kell, aktiválja a vészféket is.

Természetesen az sem mindegy, hogy mennyire tud kényelmes lenni, amikor hét személy ül egy személyautóban. A Kodiaq-nál sikerült úgy megoldani a bővítést, hogy a nagy tengelytávnak köszönhetően az autó belsejében kifejezetten nagy tér biztosítja a kényelmet.

Sikeres a családvédelmi akcióterv

A családvédelmi akcióterv július 1-jei indulása óta már több mint húszezren igényelték valamelyik támogatási formát – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak.

Az államtitkár szerint a cél az, hogy ott segítsenek, ahol arra szükség van. A fiatalok esetében az önálló életkezdéshez, a családoknál további gyermekek vállalásához járulnának hozzá.

Hollik István kormányszóvivő a Hír Tv-ben elmondta, hogy az autóvásárlási támogatást már több mint tízezren igényelték, míg a babaváró támogatást közel tízezren vették igénybe.

Családvédelmi 7 pont

1. 10 milliós gyermekvállalási támogatás.

2. Bővül a csok kedvezményes hitele.

3. Milliókat vállal át a kormány a gyerekesek jelzáloghiteléből.

4. Személyi jövedelemadó-mentesség a négygyerekes anyáknak.

5. 2,5 millió forint új autó vásárlására.

6. 21 ezer új bölcsődei férőhely 2022-re.

7. Nagyszülői gyed bevezetése.

További cikkek:

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)