Döntetlenért szorítunk a szlovák-horvát meccsen

Egy szolid döntetlenért szorítunk a mai Szlovákia–Horvátország mérkőzésen. Ez esetben ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott marad az élen Eb-selejtezőcsoportjában.

A két rivális csapat egyformán hat ponttal várja a mai találkozót, a győztes utoléri a szabadnapos magyar együttest a csoport élén. A döntetlen esetén azonban Dzsudzsák Balázsék mindenképpen éllovasok maradnak, ráadásul a riválisok lépéshátrányba kerülnek, hiszen mérkőzésszámban utolérnek bennünket, hátrányuk viszont egyformán két-két pont lesz.

A továbbjutásért versengő négy válogatott között bár pontszámban vannak különbségek, még sincs egyik sem komoly lépéselőnyben ellenfeleivel szemben. Az eddigi négy játéknapon ugyanis a magyar, a szlovák, a horvát és a walesi válogatott is megnyerte hazai meccseit, míg a sereghajtó Azerbajdzsánt mindegyikük legyőzte. Ezt figyelembe véve a szlovákoknak van több veszíteni valójuk a nagyszombati összecsapáson, míg a horvátok már pontszerzéssel is lépéselőnybe kerülnének.

A walesi gárda számára Cardiffban kötelező a pont nélküli azeriek legyőzése, ha versenyben akar maradni az első két helyért.

Eb-selejtező, E csoport, 5. játéknap:

Ma: Szlovákia–Horvátország, 20.45, Wales–Azerbajdzsán 20.45

Hétfő: Magyarország–Szlovákia, Groupama Aréna 20.45, Azerbajdzsán–Horvátország 18.00

A csoport állása:

1. Magyarország 4 3 – 1 6 – 4 9 pont

2. Szlovákia 3 2 – 1 7 – 2 6

3. Horvátország 3 2 – 1 5- 4 6

4. Wales 3 1 – 2 2- 3 3

5. Azerbajdzsán 3 – – 3 3-10 0

Azonos pontszám esetén az egymás ellen elért eredmény számít.

…read more

Source:: Lokal.hu – Sport

(Visited 1 times, 1 visits today)