Melléksínre húzták ki az utasokkal teli vonatot, veszélyeztetett terhes és kisgyerekes anyukák gyalogolhattak vissza

Bóklásztak az utasok a Nyugati pályaudvar vágányai között, mert egy melléksínre húzták ki az egyik ma reggeli elővárosi szerelvényt. Ez már nem az első eset, hogy a MÁV szivatja a Monor felé közlekedőket – olvasható a budapestkornyeke.hu agglomerációs hírportálon.

A vonat 8:30-kor indult volna Monor felé, de csak pár 100 métert ment. Egy mellékvágányra húzták ki a szerelvényt, ahol megállt. Az utasok a vágányok és az álló szerelvények között sétáltak.

Az egyik hölgy azt írja a Facebookon, ő veszélyeztetett terhes, és ebben az állapotában kénytelen volt a sínek között sétálni. Többen kisgyerekkel próbáltak visszajutni a Nyugatiba. Az utasok beszámolója szerint legközelebbi járat csak 10:08-kor indult.

Idén júniusban már történt egy hasonló eset. Akkor is a Monor felé közlekedő járatot húzták ki a Nyugatban egy tárolóvágányra.

A MÁV-ra valamiért rájár a rúd mostanság. Augusztus végén a Nyugati pályaudvaron bevezették, hogy kora estétől másnap kora reggelig nem lesz nyitva pénztár, közben az automaták egy része használhatatlan, a minap a Keleti pályaudvaron a jegypénztár bezárt, mert az egy szem éjszakai műszakos pénztáros lebetegedett, ma meg jó darabig nem működött egyetlen jegykiadó automata sem az országban az adatbáziskezelő-rendszer hibája miatt.

Totális leállás volt a MÁV-nál: nem működtek a jegykiadó automaták, és online jegyet sem lehetett venni
Sőt, a korábban vásárolt jegyeket sem lehetett átvenni az automatákból.

Kiemelt képünk illusztráció. Peron a MÁV 50 megújuló állomás elnevezésû programja keretében felújítás alatt álló Kõbánya alsó megállóhelyen 2019. augusztus 26-án. MTI/Máthé Zoltán

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 1 times, 1 visits today)