Egészségnapok a Semmelweis Egyetemmel

Rendhagyó helyen, az Anatómiai Múzeumban jelentették be, hogy ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési programokkal ünnepeli alapításának 250. évfordulóját a Semmelweis Egyetem. Kilenc hónapon át összesen tíz alkalommal vehet részt a nagyközönség a Semmelweis Egészség Napok interaktív szűrésein, prevenciós előadásain.

A szűréseken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

A testzsír és az izom arányát is meg tudják mondani

Dr. Merkely Béla rektor hangsúlyozta, hogy az egyetem a lakosságot is szeretné megszólítani, ezért jött létre a Semmelweis Egészség Napok programsorozat. – A kezdeményezés másik célja felhívni a figyelmet a prevenció fontosságára, mivel a várható, egészségben eltöltött időtartam attól is függ, hogy mennyit tudunk a betegségek megelőzéséről – mondta el a rektor. Hozzátette, hogy a 10 különböző egyetemi helyszínen zajló eseményen 2019. szeptember és 2020. június között szűrővizsgálatokon is részt vehetnek majd a családok. A pénteki, illetve szombati programok ingyenesek, de regisztráció szükséges. A részletes program folyamatosan frissül a Semmelweis 250 honlapon.

Dr. Merkely Béla rektor ismertette, hogy a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló Anatómiai Múzeum különleges, elsősorban az orvostanhallgatók számára fenntartott helyszín, amelyet a decemberi Semmelweis Egészség Napok idejére megnyitnak a nagyközönség előtt, más, kizárólag a szakma számára elérhető helyszínekkel, például a klinikák műtőivel, az igazságügyi orvos szakértők munkahelyével vagy a rektori irodával együtt.

A lélek is fontos

A Semmelweis Egészség Napok szeptember 14-i első eseményén, a Mentálhigiénés Napon a lelki egészség áll a programok középpontjában. Szó esik például a kiégésről, a demenciáról, az ADHD-ról, a párkapcsolati problémákról, de segítséget kaphatnak az egyedülálló szülők és azok a családok is, ahol kamaszt nevelnek. Számos önismeretet fejlesztő és lelki egészséget támogató technikát lehet kipróbálni, így az érdeklődők ízelítőt kaphatnak az önismereti, hozzátartozói csoportokban való részvételből, a mentálhigiénés segítő beszélgetésből, és meg lehet ismerkedni többféle művészetterápiával és stresszkezelő módszerrel. Az interaktív programok mellett több előadás is elhangzik az egyetem szakembereitől. A program egész napos, és a teljes család számára érdekes és izgalmas szombati kikapcsolódást nyújt.

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

(Visited 1 times, 1 visits today)