Leváltott egy vezetőt a MÁV, mert tárolóvágányra húztak ki egy utasokkal teli vonatot

Budapest, 2019. augusztus 26.
Peron a MÁV 50 megújuló állomás elnevezésû programja keretében felújítás alatt álló Kõbánya alsó megállóhelyen 2019. augusztus 26-án.
MTI/Máthé Zoltán

Lett következménye a MÁV-nál annak a blamának, amelyről tegnap számoltunk be: melléksínre húzták ki az utasokkal teli vonatot, veszélyeztetett terhes és kisgyerekes anyukák gyalogolhattak vissza a Nyugati pályaudvarra.

Budapest, 2019. augusztus 26.
Peron a MÁV 50 megújuló állomás elnevezésû programja keretében felújítás alatt álló Kõbánya alsó megállóhelyen 2019. augusztus 26-án.
MTI/Máthé Zoltán
Melléksínre húzták ki az utasokkal teli vonatot, veszélyeztetett terhes és kisgyerekes anyukák gyalogolhattak vissza
Nagy napja van a MÁV-nak, a Nyugati pályaudvaron ismétlődött meg egy júniusi eset.

A vasúttársaság azt közölte lapunkkal, hogy a Nyugati pályaudvaron tegnap reggel történt téves utastájékoztatás miatt a MÁV felmentette vezetői tisztségéből a Nyugati pályaudvar csomópontvezetőjét.

Az történt egészen pontosan, hogy

kedd reggel a 16. számú vágányon tartózkodó vonatra 40-50 utas felszállt, amit azonban egy tárolóvágányra húztak ki. A hangos utastájékoztatásban bemondták, hogy a vonat nem fog közlekedni, de a vágány végén található vizuális kijelzőn a járat adatai induló vonatként jelentek meg. Emiatt hitték az utasok azt, hogy a vonat elindul Monor irányába.

Az emberek a tárolóvágányon leszálltak a szerelvényről, és a pályaudvarra gyalogosan visszaindultak két vasútőr kíséretével, akik figyeltek az utasok biztonságára. A vasúttársaság ezúton is kéri utasai elnézését.

Kiemelt kép illusztráció. eron a MÁV 50 megújuló állomás elnevezésû programja keretében felújítás alatt álló Kõbánya alsó megállóhelyen 2019. augusztus 26-án. MTI/Máthé Zoltán

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 1 times, 1 visits today)