Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit-romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

Vidnyánszky Csárdáskirálynője a száz évvel ezelőtti ősbemutatóból született újjá a Margitszigeten (Fotó: Máté Krisztián)

– A világklasszis sztárfellépőknek és a nagyon sokféle, eklektikusnak látszó, valójában érzékenyen átgondolt, de tudatosan felépített, minden korosztályt megszólító kínálatnak köszönhetően a Budapesti Nyári Fesztivál hazai közönsége mellett évről évre egyre több külföldi látogatót vonz, amellyel egész nyáron élénk turizmust generál a főváros számára – összegezte Bán Teodóra ügyvezető az évadot, mielőtt átadta a Városmajori Színházi Szemle díjait, amelyeket zsűritársaival, Nagy-Kálózy Eszter és Tenki Réka színésznőkkel, valamint Miklós Melánia színikritikussal ítéltek oda a székesfehérvári, győri, szegedi, kecskeméti, tatabányai, szombathelyi, szabadkai és miskolci társulatok tagjainak.

– Örülök, hogy van ez a szemle, örülök, hogy a vidéki kollégák munkáját meg tudtuk mutatni. Kevés volt a díj, többet is ki tudtunk volna osztani – árulta el Nagy-Kálózy Eszter. Tenki Réka bevallotta: ő életében először zsűrizte kollégáit. – Először arra gondoltam, hogyan mondhatnék véleményt azokról, akikre felnézek, akiktől a szakmát tanultam? Aztán átfordítottam magamban: annyi mindent kaptam tőlük, most itt a lehetőség, hogy én adjak nekik.

Jelenet a Turandotból, amely egy kínai hercegnő története, de valójában egy perzsa meséből ered – Fotó: Mészáros Diána

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

(Visited 1 times, 1 visits today)