Csókay: A család Isten szeretete

Csókay András idegsebész vezetésével választották szét a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket. A világszenzációnak számító műtétsorozat sikerességéhez azonban a doktor szerint a hit is nagyban hozzájárult. A szakember gyermeke elvesztéséről, és Istenhez való kapcsolatáról is mesélt a Családvarázsban.

– Az ész hite teljesen rendben volt, amikor a kisfiam meghalt, de ettől még depressziós voltam. Őszintén szólva a szemlélődő imádság vezetett oda, hogy egy bensőségesebb kapcsolatba tudtam kerülni az Úr Jézussal. Ezek a misztikus tapasztalatok erősítik a szív hitét, és kihozzák az embert a legmélyebb pontokról – vallotta Csókay a Családvarázs Extra műsorában. Korábban Csókay András a Lokálnak elmondta, hogy tragikus körülmények között vesztette el tízéves gyermekét, Marcit öt évvel ezelőtt. A kisfiúnak gyenge epilepsziája volt, valószínűleg rosszul lett, és beleesett a kerti medence húszcentis vízébe. Amikor az orvos rátalált, próbálta újraéleszteni, de sajnos esélye sem volt.

Csókay a Családvarázsban elmondta, hogy napi kapcsolatban állt feleségével, amikor a sziámi ikrek szétválasztóműtétjét végezték, és érezte az emberek imáinak jótékony hatását.

– Éreztem ennek az imának a hatását, a hosszú, 30 órás műtét során az erőnléten és koncentráción, illetve a műtét utáni lábadozások során. Borzasztó nagy jelentősége van – mondta az idegsebész.

Csókay szerint a hitnek és a családnak óriási feladata van az ember életében.

– A család óriási prioritás kell, hogy legyen az életünkben, őriznünk kell a házasság szentségét és azt a szeretetet, amit egy családtól kapunk. A család adja meg a kontrollt ahhoz, hogy az ember ne legyen munkaalkoholista. (…) Egy jó család leadja a jeleket, hogy „Vigyázz, ez már nem a te feladatod!”. Ugyanakkor, amikor szükséges, akkor a szeretet erejével inspirálja a megfáradt embert. Tulajdonképpen a család Isten szeretetét, és dinamizáló erejét közvetíti – fogalmazott a műsorban.

Újra a sziámi ikrekhez utaznak a magyar orvosok
A hétvégén utaznak a magyar orvosok Bangladesbe, hogy tovább folytassák az augusztus elején szétválasztott ikerpár, Rabia és Rukia kezelését. A 3 éves kislányok a legfrissebb hírek szerint egész jól vannak: Rabia már el is hagyhatta az intenzív osztályt – tudta meg a Ripost a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványtól. Miután Csókay András és Pataki Gergely doktor, valamint a csapatuk a hétvégén visszatér Bangladesbe, megvizsgálják a gyerekeket, újra értékelik a helyzetet és megbeszélik, milyen kisebb műtétekre van szükség. A következő nagyobb beavatkozás előreláthatólag a koponyacsont pótlása lesz télen.

További cikkek:

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)