Sikerrel zárult a 8. Iskolakezdés együtt! segélyakció

  • Köszönet az összefogásért!
Nyolcadszorra hirdette meg Iskolakezdés együtt! országos pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. Az 1000 gyermek beiskolázásának támogatását célul kitűző segélyakció idén is egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal kívánta segíteni a nehéz sorsú iskolásokat. Idén is fontos cél volt, hogy az adományok még az első becsöngetés előtt célba érjenek.
Az augusztus 14-e és szeptember 2-a közötti időszakban egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az országos összefogáshoz. A cél összesen 10 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 1000 gyermek számára tud egyszeri, fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A kedvezményezettek jórészt a szervezet intézményeiben és azok látókörében élő családok gyermekei közül kerültek ki, de az Országos Segélyközpont révén hazánk minden pontjára eljutott az iskolakezdési támogatás. A határon túli nehéz sorsú gyerekek idén sem maradtak ki. A Magyarországon kiosztott ezer csomagon felül, szeptember 2-án 70 kárpátaljai kisdiák iskolatáskáját töltötte meg az Ökumenikus Segélyszervezet Beregszászban, s a beiskolázási adományból további 50 vajdasági, valamint szeptember 11-én, a későbbi tanévkezdéshez igazodva 200 erdélyi rászoruló gyermek is részesült.

A kampány üzenetét idén is sokan meghallották: több mint 90 ezer hívás/sms érkezett a 1353-as adományvonalra, így több mint 22,5 millió forint felajánlást sikerült összegyűjteni. Az adományvonal hívásán kívül sokan a www.iskolakezdesegyutt.hu honlapon keresztül bankkártyával, illetve átutalással és csekken is adományoztak. Az Ökumenikus Segélyszervezet ezúton is köszönetet mond minden adományozónak és partnernek, akik hozzájárultak a több mint 40 millió forint adomány összegyűjtéséhez.

A tanévkezdésig megvalósított, 1000 gyermeket segítő segélyakcióhoz szükséges forrás felett beérkező adományokból a segélyszervezet év közben is családok százait támogatja iskolaszerrel, illetve a gyűjtés jelentősen hozzájárul Kapaszkodó programjának működtetéséhez is. Az egész éves gyermekfejlesztő program keretében a szervezet 13 helyszínen, évente több mint 2000 gyermekek felzárkóztatását segíti rendszeres foglalkozásokkal. (A Kapaszkodó programról bővebben: www.segelyszervezet.hu/kapaszkodo-program.)

Az Iskolakezdés együtt! összefogás sikerében a magánszemélyek mellett idén is meghatározó szerepet játszottak a segélyakció állandó partnerei.

Az E.ON idén immár nyolcadszor csatlakozott a segélyakcióhoz és amellett, hogy munkatársi gyűjtéssel segítette annak sikerét, 5 millió forint értékű támogatással is hozzájárult a rászoruló gyerekek beiskolázásához. Mivel a családok kisebbekből, nagyobbakból állnak, ezért nem csak az iskolásokra, hanem az óvodásokra is gondolt az energiavállalat, további 5 millió forint értékben az óvodakezdő kisgyerekek évkezdését is támogatta, fejenként 10.000 forint értékben.
Az adománygyűjtésben és a csomagok célba juttatásban logisztikai partnerként a Magyar Posta segített. A Herlitz Magyarország Kft. A tanszerek kedvezményes beszerzésében való együttműködésen túl 100 új iskolatáskát is adományozott.

A gyűjtéshez jelentős …read more

Source:: bdpst24

(Visited 1 times, 1 visits today)