Európa-liga: Barcelonában kezd a Ferencváros

A Ferencváros 15 év után szerepelhet ismét a második számú kupasorozat csoportkörében: az Európa-liga csütörtöki nyitófordulójában az Espanyol vendége lesz.

A Ferencváros mérlege jó a spanyolokkal szemben az európai kupaporondon: hat győzelem mellett két döntetlen és három vereség a mérleg. Legutóbb 1995-ben a Bajnokok Ligája csoportkörében találkozott spanyol riválissal: a Real Madridtól idegenben 6-1-re kikapott, míg az Üllői úton 1-1-et ért el. Ezenkívül az Espanyollal találkozott.

– A futball egy olyan játék, amelyben bármi lehetséges, az is, hogy győzelemmel kezdünk. Ha a legjobbat nyújtjuk, megverhetjük az Espanyolt – nyilatkozta a Fradi honlapjának Franck Boli, aki szerint a zöld-fehérek Barcelonában is a saját játékukra szeretnének koncentrálni, ehhez pedig jó labdatartás és az kell, hogy minél távolabb tartsák a spanyolokat Dibusz kapujától.

Az Espanyol–Ferencváros mérkőzést a Sport 1 közvetíti 21 órától.

Romló közbiztonságra figyelmeztetnek

A növekvő bűnözésre figyelmeztette Barcelonába készülő szurkolóit a Ferencváros. A közlemény szerint gyakoribbak az utcai rablások a turistacélpontokban, és a gyilkosságok mellett a nemi erőszakok száma is drámai növekedést mutat, akárcsak a lopásoké és a zsebtolvajlásoké. Az adatok alapján idén 30 százalékkal nőtt az erőszakos bűncselekmények száma 2018-hoz képest. Ada Colau polgármester szerint biztonsági válsághelyzet áll fenn.

Credit line: Profimedia, Avalon Creative

Budapesten csökken a bűnözés

A fővárosban tavaly 2010-hez képest 68 ezerről 27 ezerre esett vissza a kiemelten kezelt bűncselekmények száma. Nem véletlen, hogy a European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Budapestet választotta a legjobb európai úti célnak 2019-ben. Emellett Budapest a kelet-európai régió legélhetőbb városa lett az Economist mérvadó felmérése szerint.

Kiemelt mérkőzések

Frankfurt–Arsenal 18.55 (Digi Sport 1)

Roma–Basaksehir 21 óra (Digi Sport 2)

Ludogorec–CSZKA Moszkva 21 óra

Manchester United–Asztana 21 óra (Digi Sport 1)

…read more

Source:: Lokal.hu – Sport

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements