Mit lásson a HR-es a Facebookon?

A mai világban a digitális jelenlét megkerülhetetlen, és biztosak lehetünk abban, hogy az álláskeresés során a HR-es ránk fog keresni a közösségi oldalakon. De vajon mit és mennyit mutassunk meg magunkból, és hogyan fordítsuk mindezt a hasznunkra?

– Gyakori stratégia az, hogy valaki kereshető ugyan, tehát fent vagy Facebookon, de nem mutat meg magából semmit. Aki ezt a vonalat képviseli, többnyire azt gondolja, hogy „engem aztán ne csekkolgassanak a HR-esek!” A rossz hír az, hogy ettől még megteszik – magyarázta Baráth András elhelyezkedési tanácsadó. – Egyébként, ha nem a HR-es, akkor a szakmai vezető vagy a leendő kollégák is igyekeznek minden információt összegyűjteni egy új csapattagról. A szimpátiát pedig az apróságok is alááshatják vagy épp ellenkezőleg, erősíthetik. Álláskereső időszakban nem jó taktika, hogy az ismerősökön kívül mások nem látnak belőlünk semmit. Egy kis szerkesztéssel, néhány nyilvános poszttal, egy-két ízléses képpel kell, hogy elérhető legyen néhány személyes információ – véli a szakértő.

A bulifotókat hanyagoljuk_Profimedia, DPphoto

A vállalhatatlan bulizós képeket, idegenekre nem tartozó információkat nem célszerű álláskeresőként kiposztolni, de egy-egy családi kép vagy bejelentkezés színházból, moziból, szimpatikus lehet. Politizálni sem feltétlenül a közösségi oldalakon kell, és a megosztásokkal is vigyázzunk: soha ne osszunk meg olyan cikket, tartalmat, aminek csak a címét olvastuk el. Ezt a tanácsot egyébként érdemes megfogadni akkor is, ha vége az álláskeresésnek.

Egy kedves családi fotó jó ötlet_Profimedia, DPphoto

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements