Nyomoz a rendőrség Karácsonyék mutyija miatt

Gazdasági vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség Karácsony Gergely kispesti jelöltjeinek egyik mutyija kapcsán. Napok óta tartja izgalomban a közvéleményt az a hangfelvétel, amelyen Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester bizalmasa drogozás közben mesél a kerület mutyijairól.

Újabb megdöbbentő részleteket közölt a Magyar Nemzet Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt kispesti embereinek mutyijairól. Mint ismert, a bomba az után robbant, hogy a Hír TV nyilvánosságra hozott egy videót, amelyben Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő drogozás közben mesél a közpénzek lenyúlásáról.

A lap felidézte, hogy az egyik MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné férjének, Somogyi Lászlónak a cége számos kerületi közbeszerzést nyert meg pályázóként vagy alvállalkozóként. Bár Somogyinét rendszeresen támadják az összefonódás miatt, Gajda Péter MSZP-s polgármester több alkalommal is megvédte őt.

Magyar Nemzetet időközben egy vállalkozó kereste meg, aki a rendőrségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, amelyben megnevezi a „kólázgató” Lacknert és Somogyit is. K. G. arról számolt be a hatóságoknak, hogy az Almavirág tér 2015 végi felújítása 19 millió forintjukba került a kispesti adófizetőknek, ám a valós munkák csak kevesebb mint 14 millió forintba kerültek. A férfi alvállalkozóként vett részt a projektben, az elvégzett munkákról Lackner Csabával, Somogyi Lászlóval és Somogyi Lászlónéval egyeztetett. Végül 1,7 milliós elszámolási vita keletkezett K. G. és Somogyi között, előbbi ezért tett feljelentést.

– A BRFK gazdasági vesztegetés elfogadása bűntett miatt 2019. szeptember 24-én nyomozást rendelt el, amely jelenleg is folyamatban van – tájékoztatta a hatóság a Magyar Nemzetet.

A feljelentő szerint a kispesti tendereken rendszeres volt a fentiekhez hasonló túlárazás.

Menekülnek, bujkálnak a mutyibajnokok

Csak menekülésre és szánalmas magyarázkodásra futja az ügyben érintetteknek. Gajda Péter MSZP-s polgármester például azzal védekezik, hogy nem ismeri fel a képeken barátját és bizalmasát, a felvételeken drogot porciózgató Lackner Csabát. Maga Lackner pedig előbb azt írta a Facebookra, hogy manipulált a felvétel, majd törölte a posztját, azóta bujkál. A minap például a Hír TV riporterei elől menekült, a kérdésekre nem válaszolt. Szintén hallgat Karácsony, aki legalább elismerte, hogy „a két képen nagyon nagy a hasonlóság”, amikor megmutatták neki a Lacknerről készült felvételt és a róla készült hivatalos kampányfotót.

„El kellett volna ásni”

A kispesti mutyiválogatott tagjai (a vállalkozó Somogyi László és képviselő felesége, Somogyiné, a „pénzéhes” Kránitz László, a „kólás” Lackner Csaba és Gajda Péter polgármester) évente együtt járnak síelni. Lackner „kólázgatás” közben arról is mesélt, hogy hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának barátnője leköpte Somogyi Lászlót, és azt mondta neki, hogy „te is csak azért élsz még, azért van pénzed, mert a Krinyó (Kránitz) neked pénzt ad”. Erre a sztorira egy korábbi XX. kerületi MSZP-s politikus úgy reagált: felháborító, hogy a nő megfenyegette a „képviselőtársakat”, és ezek után „el kellett volna ásni Ausztriában”. Úgy tűnik, a maffiabaloldal kedveli ezt a módszert, hiszen Karácsony őszödi beszédében bevallja: ő sem mehet vissza zuglói polgármesternek, mert „elásnák”, továbbá elmondja, hogy megfenyegette az MSZP-s Tóth Csaba.

Vallomás „kólázás” közben

/Fotó: Hirtv

„Aki nem tud a kerületi politikában százmilliót keresni évente, az hülye” – mondja Lackner Csaba kispesti MSZP-s képviselő a Hír TV birtokába jutott felvételen, …read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements