ŐSZI GASZTROSÉTA, ahol élményeket lehet szüretelni!

Október 19-20-án Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek. A Gasztrosétányon mindkét nap 10.00 órától lehet élményeket szüretelni: az Újhegyen nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várnak minden kedves vendéget. Ebben az időszakban a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni.

Az őszi-téli szezonban az etyeki Gasztrosétány három tematikus eseménnyel is készül, hogy a januári Piknikig se maradjanak izgalmas program nélkül Etyek szerelmesei. Ezek közül elsőként az október 19-20-i Őszi Gasztroséta következik. Az etyeki gazdák már leszedték a szőlőt, de a rendezvény szervezői azt ígérik, hogy élményeket azért mindig bőven lehet szüretelni a Gasztrosétányon, sőt ennek az időszaknak külön előnye, hogy nem csak szép borokat, hanem mustot és murcit is lehet kóstolni.

Persze nem csak inni lehet Etyeken, a bendőnket is megtölthetjük mindenféle földi jóval a kemencés finomságoktól kezdve, a csülkös rétesen és a szilvás gombócon keresztül a rumos-meggyes gesztenyetortáig. Természetesen lesz zene is, meglátogathatunk egy parasztudvart is, sőt a Gasztrosétány újdonságaként e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be Etyek varázslatos tájait.

Az Őszi Gasztroséta után Libadalommal jelentkeznek a szervezők – amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az Etyek Szőlőskertjébe látogatni:

ŐSZI GASZTROSÉTA 2019. október 19-20.
LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON 2019. november 9.
ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON 2019. november 30.

Az alábbi részletes anyagban közöljük az Őszi Gasztroséta pincéinek programját és kínálatát:

  • Gingalló Csokoládéműhely
  • Nyitott műhely forró csokival mindkét nap 12.00-18.00 óráig
  • Különleges kézműves csokoládék és bonbonok
  • Október 19., 15:00 óra: csokikészítő bemutató kóstolóval
  • Aubergine Pince
  • Sütőtökkrémleves és kézműves hamburger és pulled pork szendvics
  • Barbecue oldalas, csirkecomb a smokerből, amerikai káposztasalátával
  • Desszert Pince
  • Szilvakrémes diótorta és borral készült desszertek
  • Rumos-meggyes gesztenyetorta
  • Milán Pince
  • Palócgulyás, kemencében sült töltött káposzta és házi sültek
  • Sütemények, házi limonádé, bor és pálinka
  • Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
  • Pacalos és húsgombócos csorba, faszénen sült erdélyi miccs
  • Tarpa Muscat Lunel, szilva és fürtösmeggy pálinka
  • Sobol pincészet borai és Csíki tiltott sör
  • Árpás Laci Sonkamester Pincéje
  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek, kemencés és grillételek

  • Halmi Pince
  • Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
  • Újdonságok: cserszegi fűszeres szőlőszörp és otelló szőlőszörp
  • Château Újhegy
  • Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
  • Kácsor „Kíra” Pince
  • Libatepertőkrémes kenyér, lecsó és bableves
  • Házi rétesek és sütemények, kézműves juhtúrós pogácsa
  • Gyümölcspálinkák és borok kóstolója
  • Alma-, körte- és dióvásár
  • Tátrai Pincészet
  • A pincészet borainak kóstolója és vására
  • Rezeda Terasz
  • Húsgombócleves és Nyírségi töltöttkáposzta
  • Csülkös rétes torma mártással és grill variációk
  • Irsai Olivér szőlőlé
  • EtyekVin Pince
  • Tepertőkrémes kenyér
  • Sütőtökkrémleves és hagymás sült tarja
  • Porhanyós csirkemell és zöldséges bulgur
  • Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek)
  • Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
  • Must és murci, grillételek és szilvás gombóc
  • Szombat, 14:00-19:00 óra: Avanti zenekar
  • Vasárnap, …read more

    Source:: bdpst24

    (Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements