Amiről még sosem hallottál: ezeket rejtik a csomagautomaták 

Csomagot küldeni és fogadni a világ legtermészetesebb dolga lett, így már nem okoz különösebb bonyodalmat a szolgáltatás használata sem. Mivel a házhoz szállítás sokszor drágább és körülményesebb a csomagautomatás megoldásnál, egyre többen választják az utóbbit, ráadásul van még pár plusz pozitívuma: flexibilis, mindenki napi ritmusához iilleszkedik és még környezettudatosabb is.

Él, mint hal a vízben

Mit tennél, ha kinyitnád a csomagautomata ajtaját, és visszanézne rád egy döglött hal? Bár az emberek a „Keresztapa” óta a levágott lófejből asszociálnak a maffia ténykedéseire, kevesen tudják, hogy a kipurcant halnak is jelentősége van: elpusztult halat kapni annyit tesz maffiakörökben, hogy a címzett hamarosan együtt fog „aludni” a hallal. Nyilván semmi ilyen üzenete nem volt a következő sztorinak…

„Az egyik futár a csomagok begyűjtésénél egy akváriumi hallal találta szemben magát, az a szerencsétlen meg egy műanyag zacskóban szenvedett a sötét szekrényben. Átgondoltuk, hogy mi a legoptimálisabb az állatnak, szereztünk egy üveget, átraktuk bele, és még aznap kiszállítottuk a címzett automatába.

Ha felhívtuk volna a feladót, hogy jöjjön be a raktárba a halért – hiszen élő állat szállítását nem vállaljuk –, a hal valószínűleg nem élte volna túl, mert az is előfordulhat ilyenkor, hogy pár nap alatt ér csak be a feladó, vagy egyáltalán el sem jön. Így az volt a legokosabb, ha mihamarabb épségben kiszállítjuk a halacskát a célautomatába. Reméljük, azóta is boldogan úszkál valahol. Növényeket is rendszeresen továbbítunk egyébként, ha van rá módunk, meglocsoljuk, és úgy rakjuk be az automatába.” – meséli Bubori Ferenc a Foxpost operációs igazgatója.

„Szegény Peti nagymamája

Hetente fordul elő, hogy házilag előállított termékek közlekednek, de erre csak akkor derül fény, amikor valamelyik tárolóedénye összetörik, szerencsésebb esetben nem eláztatva a többi küldeményt. Általában lekvár, savanyúság, vagy télire eltett finom egytálételek. Ha azt szeretnéd, hogy épségben érkezzen meg a csomagod, írd rá nagy betűkkel, hogy törékeny, vagy válaszd plusz díjért a speciális csomagküldést.

„Éppen a napokban fordult elő, hogy pár üveg lekvár összetört, amiket a kolléga kidobott, majd értesítette a feladót, aki teljesen kétségbeesett – nem a lekvár miatt, hanem, mert három ropogós ezrest rejtett kis unokájának a befőttes üvegek közé. A történetnek jó vége lett, a kuka áttúrása után, meglett a pénz. Extrém eset volt, hogy egy humusztenyésztő úgy gondolta, nincs jobb csomagküldési módszer gilisztáknak az automatánál, így ki is használta a lehetőséget. Arra viszont nem számított, hogy a kis állatkák szökni próbálnak, nem kis fejtörést okozva ezzel a futárnak.”

Októbertől decemberig nagy a dömping

Már jóval az ünnepek előtt megsokszorozódnak a csomagküldések, és a hajrában néhány nappal azelőtt előfordul, hogy a csomagküldő automaták annyira megtelnek, hogy a szállítók személyesen az automata mellett kell megvárják, hogy a címzett eljöjjön a csomagért.

„Hogy ne csússzunk ki a szállítási időből, felajánljuk, hogy az automatánál egyik kollégánk személyesen adja át a csomagokat. Ezekben a helyzetekben fordulnak elő a leginkább megmosolyogtató szituációk, hiszen az anonim csomagátvétel – ahogyan az automatás átvételnél megszokhatták, hirtelen teljes transzparációba megy át.

Nem régi eset, hogy éppen átadás közben kapcsolt be a kézbesítendő „csomag” és rezgett a doboz a futár kezében. Szerencsétlen hölgy ott pironkodott, pedig nincsen semmi szégyenteljes abban, ha valaki …read more

Source:: bdpst24

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements