Karácsony köpönyegéből előbújnak Gyurcsány emberei

Lampert Mónika, Demszky Gábor és Magyar György neve is előkerült a Főpolgármesteri Hivatal környékén. Karácsony Gergely főpolgármester úgy tűnik, hogy megkezdte a régi, bukott balliberálisok és gyurcsányisták helyzetbe hozását Budapesten.

Bár csak néhány nap telt el Karácsony Gergely megválasztása óta, teljes erővel zajlik a Demszky- és Gyurcsány-korszak embereinek a reaktiválása – írja az Origo.

MTI Fotó: Soós Lajos

Egy nappal azután, hogy Karácsony Gergely megnyerte a főpolgármester-választást, megszólalt Demszky Gábor, Budapest korábbi, SZDSZ-es főpolgármestere. Demszky a Klubrádióban arról beszélt, hogy Karácsony első intézkedései között nemzetközi pénzintézetekhez kellene forduljon, hogy hitelt vegyen fel Budapestnek. A volt városvezető szerint azt a lehetőséget is meg kell teremteni, hogy egyes beruházásokhoz a főváros közvetlenül európai uniós forrásokat szerezhessen.

Demszky arról is beszélt, hogy váltott néhány szót a budapesti ügyekről a balliberálisok egyik európai vezérével, Frans Timmermansszal. Azaz, Demszky Soros legmegbízhatóbb európai vezetőjével találkozott, aki egyébként Karácsonnyal Brüsszelben tárgyalt a kampány közepén. A Pesti Srácok írta meg, hogy Demszky neve felmerült, mint Karácsony főtanácsadója, ezt (egyelőre) a főpolgármester pártja a Párbeszéd cáfolta.

A hírek szerint több egykori bukott gyurcsányista is Karácsony közelében jelenhet meg. Például Lamperth Mónika Gyurcsány korábbi belügyminisztere, aki jelenleg a DK-s vezetésű XV. kerület jegyzője, és a hírek szerint Budapest főjegyzője lehet. Lamperth egyébként már bejelentette, hogy lemond a rákospalotai jegyzői posztjáról, ahonnan eddig nem volt hajlandó felállni.

MTI Fotó: Beliczay László

Az is kiderült, hogy kik segítették Karácsony kampányát. Itt újabb két gyurcsányista került elő: Batiz András és Gál J. Zoltán, akik mindketten az MSZP–SZDSZ-es kormányok alatt voltak kormányszóvivők, közös bennük, hogy mindketten Gyurcsány Ferenc legszűkebb stábjához tartozó bizalmi emberei voltak.

MTI Fotó: Kovács Attila

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője a portál heti rendszerességgel megtartott Polbeat című műsorában elárulta azt is, hogy a Főpolgármesteri Hivatal egyik munkatársától – akit a barátjának nevezett – úgy tudja, hogy Magyar György is a hivatal környékén „nyüzsög”.

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements