Alig alakult meg a csepeli képviselő-testület, máris egymásnak feszült az ellenzék

  • Csepelen döcögősen indult az ellenzéki összefogás, a nyáron polgármesterjelöltet is cseréltek.
  • Emiatt kiszállt a jobbikos Pákozdi József, és elindult egy civil szervezet színeiben. Végül a Fidesz nyert, Pákozdiból pedig alpolgármester lett, amiért sokan árulással vádolják.
  • Közben a momentumos Dukán András Ferenc az LMP-s Tóth Sándort vádolja fideszes kollaborációval, mert gyanúsan jó pozíciókat kapott, és az alakuló ülésen is előfordult, hogy átszavazott a Fideszhez.
  • Pákozdi és Tóth is elutasítja a vádakat.

Bár Csepel azok közé a budapesti kerületek közé tartozik, ahol októberben fideszes polgármester nyerte a választást, az ellenzék sem lehetett teljesen elégedetlen. A kilenc fideszes képviselővel szemben ugyanis nyolc ellenzéki és egy független jutott be a testületbe, vagyis elvileg döntetlen az állás. Úgy tűnt, nem lehet majd simán átnyomni a fideszes javaslatokat, hanem kénytelenek lesznek egyeztetni a többi párttal is.

Az alakuló ülés előtt azonban bonyolultabbá vált a helyzet, ugyanis kiderült, hogy a Buckai Szövetség Egyesület képviselője, Pákozdi József lesz a fideszes Borbély Lénárd egyik alpolgármestere, amiért sokan árulással vádolják az ellenzéki oldalon. Közben Dukán András Ferenc momentumos képviselő nekiment az LMP-s Tóth Sándornak is, mert szerinte ő is átállt a Fideszhez.

Jobbikosból lett civil alpolgármester

Pákozdi az előző két ciklusban még a Jobbikban politizált, idén nyáron lépett ki, miután a MSZP Erdősi Évára cserélte Takács Mónikát, a tavasszal kialkudott összellenzéki polgármesterjelöltet. Pákozdi nem tartotta alkalmasnak Erdősit, de a Jobbik országos vezetése közölte vele, hogy nincs más választása. „Azt mondtam, köszönöm szépen, akkor kilépek.”

Függetlenként azonban így is el akart indulni. „Akkor ajánlotta fel a Buckai Szövetség elnöke, akivel régebben is dolgoztunk együtt, hogy jelölnek engem” – mondta Pákozdi a 444-nek.

„Facebook-profilokból hoztam össze a jelölteket, néztem a csepeli oldalakat, a hozzászólásokat, és írtam az embereknek. Szuper kis csapat jött össze, szivárványkoalíció. Van itt DK-s, momentumos, full liberális, szélsőséges nyugdíjas, minden.”Pákozdi polgármesternek is elindult, de csak harmadik lett, kompenzációs listáról jutott be a testületbe. Mostanáig is neheztel az ellenzékre, nemcsak a jelöltcsere miatt, hanem azért is, mert a baloldali pártok azt kérték tavasszal, hogy ne ő vezesse a jobbikos tárgyalódelegációt.

Pákozdi JózsefFotó: Pákozdi József/Facebook

Elmondása szerint ezt hátbaszúrásnak érezte, mégis kiállt az ellenzék mellett, és az alakuló ülés előtti napokban is velük egyeztetett a módosító javaslatokról. Ekkor még csak körvonalazódott, hogy akár alpolgármester is lehet belőle.

A mérleg nyelve

„A választás után felajánlották nekem az alpolgármesteri posztot, először nemet mondtam, mert mások voltak a terveim.” Úgy volt vele, inkább társasházkezeléssel foglalkozna, mert „az 70 éves koromban is pénzt fog hozni, az alpolgármesterség meg kutya vacsorája”.

De nemcsak ezért mondott nemet, hanem azért is, mert nem akart az „eddig erőből politizáló” fideszesekkel dolgozni, hiába „mondták Borbély Lénárdék, hogy csak velem tudják elképzelni, mással nem.” Maga helyett a jobbikos Kovács Dávidot javasolta, mert „kulturált, …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements