Ipari padlóban erős a vásárhelyi Epo-trend Kft. I. rész

Nem mindjárt a padlóiparban kezdte Kis Róbert, a hódmezővásárhelyi Epo-trend Kft. ügyvezetője, erősáramú technikusként végzett a Pollák Antal szakközépiskolában. Ott, ahol felesége, Hidas Andrea, a cég pénzügyi vezetője is. Azóta alkotnak egy párt az életben és a munkában. Adódik a kérdés: mit keres egy fiatal lány az erősáram körül?

A kezdetek, az első gépek és a garázs, ahonnan indultak.

– Feleségem édesapja villanyszerelő volt, később üzemirányító elektrikusnént dolgozott a Démásznál, aki ma is aktív és gyakran bejár hozzánk, felnőtt embernek a legnehezebb megtalálni önmagát és a neki szánt utat. Elsőnek a valamikori Hódiköt területén működő Kötöttáru gyárban kezdett Róbert, mint „mindenes”, ahol több mint negyven nővel dolgozott együtt. Ez volt az az időszak, amit – minden lehetőséget megragadva- ugródeszkának használhatott a jövőbeni előre jutás érdekében.

– Szűk egy év múlva már egy gumi termékeket gyártó cégnél dolgoztam értékesítőként, ahol nagyon gyorsan – három hónap után – váltam értékesítési vezetővé. Ami a rendszerben nem működött elég hatékonyan, azon megpróbáltam újítani, illetve változtatni, ennek eredménye hamarosan észrevehetővé vált a forgalom látványosan kiugró növekedésén. Értékes tapasztalatokkal gazdagodva hagytam ott a céget, annak reményében, hogy minden eddigi megszerzett tudásomat egy olyan projektbe fektethetem, amelyet majd idővel sajátomnak, sajátunknak tudhatok.

Hidas Andrea és Kis Róbert egyeztet.

Míg Robi járta a saját útját és tapasztalatokat gyűjtött, addig felesége is kereste a megfelelő irányt és úgy tűnt, meg is találta azt. – Erősáramú technikusi végzettséggel hálózattervező voltam az áramszolgáltatónál, arcpirítóan kevés pénzért, nagyon sok felelősséggel. Váltottam, és elkezdtem a vendéglátó iparban dolgozni, dupla pénzért, töredék felelősséggel. Az egyik vendég műgyantakészítéssel és kivitelezéssel foglalkozott, és elhívott magához titkárnőnek, én pedig elvállaltam az állást – emlékszik vissza Andrea.

Az itt eltöltött időt Andrea rendkívül hasznosan élte meg, hiszen titkárnőből, viszonylag rövid idő alatt partnerré lépett elő a cégnél. Annyira ígéretesnek tűnt a jövő, hogy később Robert is csatlakozott, hogy tudásával erősítse és előre lendítse a vállalkozást. Egy viszonylag sikeresnek mondható szakasz után, a különböző okokból adódó érdek és nézeteltérések kapcsán mindkét fél jobbnak látta, hogy saját útjain folytassa tovább a szakmát.

Mai gépkínálat – ezek a kisebbek.

– 22 évesen összeházasodtunk, 24 évesen már az önálló vállalkozásunkat építettük. Robi alapos volt, jól tájékozott és mindig követte az újdonságok és a piac alakulását. Ennek köszönhetően mindig napra és ugrásra készen várta a lehetőséget, amivel új kapukat nyithat és maradandó dolgokat alkothat. Beleásta magát, új technológiát talált – eleveníti fel az ipari padlós kezdeteket Andrea. Kicsi és problémás felületekkel kezdtek, mert azokat a nagyobb, már neves cégek nem is vállalták, ők meg kezdőként még gyengék voltak ahhoz, hogy komplett gyártócsarnokokat burkoljanak.

Folyamatosan volt munkájuk, de ebbe sok energiát öltek bele. Megszámlálhatatlan hideg hívást és megkeresést bonyolítottak le. Kitalálták, mint „marketing fogás”, hogy kézírással megcímzett borítékokba küldjék ki a szórólapjukat, mert azt inkább felbontották a leendő vevők. Eleinte a befektetett munka és a sikeres eredmények aránya kisebb mértékű volt. De minden kezdet nehéz, és csak a kitartás, ami különbséget tesz egy sikeres és egy sikertelen vállalkozás között. Így ők sem sajnáltak semmilyen mennyiségű befektetett munkaórát, hogy majd végül eredményeket is láthassanak.

Főbejárat, esőnap és a …read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements