Így hat a sport a mentális egészségedre

50986764 - two young beautiful women working out in gym

Boldogabbá tesz

Jöhet bármilyen magánéleti vagy munkahelyi nehézség, a sportban akkor is menedékre lelsz, ha összecsapnak a fejed felett a hullámok. Köztudott, hogy a mozgás endorfinokat szabadít fel a szervezetben, amitől sokkal kiegyensúlyozottabbá, jókedvűbbé, egyszóval boldogabbá válsz.

Fokozza a szellemi teljesítményt

A sport nem csak a fizikai, de a szellemi teljesítmény fokozására is rendkívüli módon hat. Nem véletlen, hogy azok, akik szellemi munkát végeznek, a sport által jutnak újabb lendülethez. A fizikai fáradtság ugyanis nem csak kikapcsolja, de új ötletekkel, lendülettel fel is tölti az igénybevett szervezetet.

Önbizalmat ad

Az önbizalomhiány manapság gyakoribb, mint gondolnánk, és komoly önértékelési problémákat, akár táplálkozási és egyéb szorongásos panaszokat is okozhat. Számtalan kutatás igazolta, hogy azok, akik rendszeresen mozognak, az élet minden területén sokkal magabiztosabbak, határozottabbak és sikeresebbek.

Csökkenti a stresszt

Nem véletlen, hogy az edzőtermek szinte dugig vannak délutánonként sportolni, kikapcsolódni vágyókkal. A hőn áhított álomalak elérése mellett nagy motiváció, hogy az egész napi munka és rohanás közben felgyülemlett stresszt le lehet vezetni. A stressz önmagában még nem minden esetben veszélyes, akár naponta is jelentkezhet, a felgyülemlett feszültség azonban már komolyan károsíthatja az egészséget. Meg kell találnia mindenkinek a módot a kikapcsolódásra, a stresszlevezetésre, erre pedig az egyik leghatékonyabb módszer a rendszeres testmozgás.

…read more

Source:: Well&Fit

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements