Hajrá Fradi! Parádés első félidő Metzben

Nagyon egységes, jó formában lévő Metz otthonába látogatott az FTC női kézilabda csapata. A mérkőzésnek nem volt továbbjutást jelentő tétje, de a Fradi játékosok nem feltett kézzel utaztak a mérkőzésre. A Metz csoportelsőként 9 ponttal, az FTC a harmadik helyen a Vipers mögött 4 ponttal kezdte a BL csoportkör utolsó, 6. meccsét.

– Nem könnyű a helyzetünk – mondta Elek Gábor a mérkőzés előtt a Nemzeti Sportnak – Nem jók az előjelek, hiszen Bánfai Kíra és Kovacsics Anikó is térdsérüléssel küszködik. A szerdai Vác ellen nyögve-nyelősen megnyert bajnoki után, lélektanilag is fontos lenne a játékosoknak a meglepetés siker. A Metz ráadásul Európa egyik legjobb formában lévő csapata, míg mi mesze vagyunk a legjobbunktól. Nem ámítok senkit – tette hozzá a Fradi mestere – de ha felszabadultak leszünk, nem görcsölünk rá a meccsre, akkor benne van a meglepetés is. Szép emlék, hogy 2017 januárban az FTC nyerni tudott Metz-ben.

A metziek kedden váratlanul pontot veszítettek a francia bajnokságban, a csupán a középmezőnyhöz tartozó Bourg De Peage ellen. Így nekik is volt mit korrigálniuk.

A vegyes előjelek után a mérkőzés Schatzl Nadine két góljával kezdődött, stabil védekezés mellett. Majd három lett az előny és a négy csak azért nem jött össze, mert Lukács ziccert hibázott. Ekkor, a 4. percben a francia tréner azonnal időt kért. A hatodik percben Háfra is meglőtte első gólját és már 4:1-re vezettünk. Majd 5:1 Klujber hetes góljával, 6:1 Lukács szép találatával, szóval elmondható, álomszerűen kezdett a Fradi az első 10 percben.

A franciák az elején mintha nem lettek volna teljesen a mérkőzésre hangolva. A 15. percben 8:5-re vezetett a zöld-fehér magyar csapat, amikor Klivinyi Kinga is pályára lépett, a fájós térdű Kovacsics Anikót váltotta. Bíró Blanka ugyanebben a percben hetest védett. Klujber a 22. percben 10:7-nél hetest hibázott, majd szabálytalankodott és kiállították 2. percre. Az emberhátrányból a magyar csapat jött ki jobban, de 12:7-nél Pásztor Noémit állították ki rögtön azután, hogy gólt lőtt, mivel szabálytalanul védekezett. A közvetítést a helyi TV-sek furcsán értelmezték, mindent ismételtek, közben gólokról maradtak le. A szünetre végül mindenki meglepetésére a Fradi 4 gólos előnnyel mehetett pihenni, Biró Blanka nagy védésének köszönhetően. (14:10) A Fradi a szezonja legjobb első félidejét produkálta a Metz otthonában.

…read more

Source:: Lokal.hu – Sport

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements