Wales nagyon simán verte Magyarországot, már csak pótselejtezőn juthatunk ki az EB-re

A képlet a Wales-Magyarország EB-selejtező előtt viszonylag világos volt: a győztes válogatott biztosan részt vehet a 2020-as Európa-bajnokságon, a vesztes biztosan pótselejtezőre kényszerül.

Horvátország a hétvégén 17 ponttal már megnyerte az E jelű selejtezőcsoportot, és befejezte a sorozatot – Magyarország 12, Wales 11, Szlovákia 10, Azerbajdzsán pedig 1 ponttal vágott neki az utolsó fordulónak.

Azaz a döntetlen se Wales-nek, se Magyarországnak nem lett volna jó, mert arra azért számítani lehetett, hogy Szlovákia begyűri Pozsonyban Azerbajdzsánt, iksz esetén pedig ők lettek volna a másodikok.

2020-ban rendhagyó Európa-bajnokságot rendeznek, azaz 12 ország párhuzamosan ad otthont majd a meccseknek. A múlt héten átadott Puskás Aréna is egyike lesz a helyszíneknek: három csoportmeccset és egy negyeddöntőt rendeznek majd Budapesten, azaz a magyar válogatott története során először játszhatna meccset hazai pályán világtornán, ha kijut.

Magyarország nagyon tartalékos kezdőcsapattal volt kénytelen nekivágni a döntő EB-selejtezőnek. A védelemben látszottak a legnagyobb bajok: Willie Orban, Fiola Attila és Kádár Tamás sem állhatott Marco Rossi kapitány rendelkezésére.

A hazaiaknál ezzel szemben először kezdhetett egyszerre a Juventus és a Real Madrid sztárja, Aaron Ramsey illetve Gareth Bale és Joe Allen is visszatérhetett a kezdőbe eltiltását követően. És Wales valamivel jobb formában is várta a meccset: a hétvégén Bakuban legyőzték Azerbajdzsánt, míg a magyarok otthon 2-1-re kikaptak Uruguay-tól a Puskás Aréna avatómérkőzésén.

Az előjeleknek megfelelően jobban kezdtek a walesiek, és a 15. percben meg is szerezték a vezetést. Bale húzott vissza egy labdát az alapvonaltól, Lang mellett ballal betekerte a kapu elé, átszállt a labda Nagy Ádám felett, és Ramsey közelről Gulácsi kapujába fejelte.

Már a gól előtt fölényben játszott Wales, és elég látványos volt a különbség a csapatok közt – különösen, ami a játékosok sebességét illeti. Lovrencsics és Dzsudzsák nem nagyon tudta felvenni a futásban a versenyt a walesi szélsőkkel, Nagy Zsolt pedig nem tudta feltartóztatni a jobbszélen rendre veszélyt jelentő Bale-t. Időközben ráadásul Szlovákia is megszerezte a vezetést az azeriek ellen Robert Bozenik góljával, azaz rövid idő alatt két gól távolságba került az egyenes kijutás lehetősége.

A 27. percben Baráth fejelt nem sokkal mellé egy Dzsudzsák-beeadást. Tőlünk így is leginkább csak Szoboszlai mozdulataiban volt benne a veszély: a 28. percben is a Salzburg játékosa kígyózott be veszélyesen a 16-osra egy szenzációs lefordulás után, amikor leütközték, mielőtt lövőhelyzetbe kerülhetett volna. Wales azonnal kontrázott: a támadás végén Bale adott be balról, Moore kevéssel fejelt mellé.

A félidő második felében már többet tudtuk megtartani a labdát, és a 34. percben nagy helyzetet is sikerül kialakítani: Lovrencsics emelését Szalai a 16-oson belül fejelte Szoboszlai elé, aki tiszta helyzetben lőtt, a kapus védett, és a kipattanót is hárította, amit Sallai tett kapura. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Szalai lesen volt Lovrencsics ívelésénél, de a partjelző nem jelzett.

A szünetben nem cserélt egyik fél sem, de alig telt el két perc, és Ramsey megduplázta az előnyt. Davies ívelt be egy szabadrúgást, középen Moore készítette le az ötös bal sarkánál állomásozó Ramseynek, aki olyan üresen volt, hogy még kétszer megigazíthatta a labdát, mielőtt Gulácsi mellett beemelte a kapu közepébe.

<a target="_blank" href="https://twitter.com/i/status/1196894857945604109" …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements