A gránátalma igazi superfood, fogyaszd rendszeresen

pomegranate

Méregtelenítő hatású

A gránátalma szuper antioxidáns, a benne lévő vegyületek megkötik a szabadgyököket, amelyek sejtroncsoló hatásúak. Sőt, még a károsodott sejtek helyreállításában is nagy szerepet játszanak a gyümölcs hatóanyagai. Emellett a környezeti (levegő szennyezettsége) és helytelen életmódból kialakuló (dohányzás, alkohol) károk hatását is képes csökkenteni.

Jót tesz a szív- és érrendszernek

A gránátalma-fogyasztók igencsak jót tesznek az érrendszerükkel, így szívük egészségével is. Kutatások bebizonyították, hogy azoknál, akik rendszeresen falatoznak ebből a csodás gyümölcsből, jelentősen csökken a vérnyomás, illetve az érfalakon lerakódott mész mennyisége is.

Segít a fogyásban

A gránátalma nem csak egészséges és fenséges csemege, de még a súlycsökkentésben is segít. A benne lévő anyagok ugyanis segítenek megelőzni a vérben lévő zsírsejtek elszaporodását, megelőzve ezzel a súlygyarapodást.

Mérsékli a vércukorszintet

A gránátalma nem csak a diabétesz kialakulását akadályozza meg, de már kialakult betegség esetén is hatékony kiegészítése lehet a gyógyszeres kezelésnek. Rendszeresen fogyasztva ugyanis csökkenti, normalizálja a vércukorszintet.

Általános immunerősítő

A fertőzésekkel teli hónapokban – főleg, amikor idénygyümölcsökből, -zöldségekből is hiányt szenvedünk – érdemes több gránátalmát fogyasztani. Nem csak a vírusos, bakteriális betegségekkel szemben nyújt védelmet, de bélbetegségekben, sőt még reumatikus panaszokban szenvedőknek is receptre kellene felírni a gránátalmát.

Fotó: 123RF

…read more

Source:: Well&Fit

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements