4 ok, amiért érdemes fűszereket használnod

43282956 - various herbs and spices on wooden table

Jobb ízt adnak

Ez elég egyértelmű. A zsíros, nehéz ételek, lássuk be, sokszor finomabbak, mint a lightos ételek, amelyek gyakran nem túl gazdag ízviláguk miatt hamar unalmassá válhatnak. Ezért jók a fűszerek, melyekből ízlésed szerint válogathatsz, és dobhatod fel velük az ételeidet.

Kevesebb sóra lesz szükség mellettük

Ha egy étel íztelen, sokszor a sótartóhoz nyúlunk, pedig a sót érdemes valamilyen fűszerrel helyettesíteni, ugyanis a túl sok só magas vérnyomást és egyéb kellemetlen tüneteket okozhat. Egyszerű fűszerek hozzáadásával is jelentősen csökkentheted a sóbeviteledet.

Fokozzák az anyagcserét

A fűszerek nemcsak kellemesebb ízvilágot biztosítanak, hanem előnyös élettani hatásuk is van. Pirospaprikával, például hamarabb telítettebbnek érzed magad, plusz az anyagacserédet is fokozza, így a fogyás is könnyebben megy.

Csökkentik a szívbetegséget

A fűszernövényeknek nemcsak az ideális alak megszerzésében lehet fontos szerepe, hanem egészséged megőrzésében is. Fűszernövények hozzáadásával még a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása után is kevésbé ugrik meg az inzulin- és trigliceridszinted.

Fotó: 123RF

…read more

Source:: Well&Fit

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements