Kikaptunk Montenegrótól – nincs rutin, nincs csapat!

A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re kikapott Montenegró csapatától is a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a csoportkör harmadik fordulójában, Kumamotóban. Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került válogatottunk.

Sajnos a spanyoloktól elszenvedett vereség után ismét kikaptunk a kvalifikációs világbajnokságon. Kiélezett és küzdelmes mérkőzésen Montenegró végül egy góllal győzött. A végjáték szorosra sikerült, de nem volt valódi esélyünk, pedig Klujber utolsó pillanatban szerzett büntető találatával végül egyetlen góllal maradtunk csak alul Montenegróval szemben. Ritmus nélkül, passzok nélkül egyénieskedéssel, eladott labdák tömkelegével nem lehet meccset nyerni. A belső posztokon most sem sikerült maradandót alkotni, ellenben szélsőink és Biró Blanka nagyon jól játszottak. Az emberelőnyeinket pedig képtelenek voltunk kihasználni.

2019.12..03. Magyarország- Montenegro: A mérkőzés legjobbja Schatzl Nadine volt. Fotó: MKSZ

Kim Rasmussen ennek ellenére büszke a csajokra.

– Fizikális problémáink voltak, mindent megpróbáltunk – mondta a mérkőzés után a kapitány. A félidőben egy góllal vezettek a montenegróiak, ami a második félidőre is megmaradt. Montenegró 16 labdát adott el, mi csak tízet, de sok ziccert kihagytunk.

Bíró Blankának sokat köszönhettünk ezen a meccsen is. Fotó: MKSZ

Elek Gábor a Ferencváros edzője az M4 stúdióban a mérkőzést követő értékelésében kiemelte, hogy a rutin fölény az ellenfélnél volt. Lukács Viktória szerint nincs más választásunk, mindkét további meccset meg kell nyerni Szenegál és Románia ellen.

Mint köztudott Kim Rasmussen a legfiatalabb gárdával vágott neki a világbajnokságnak hat újonccal, akik még fiatalságuk okán sosem vettek részt ilyen nagy felnőtt világversenyen. Éppen ezért nem meglepő, hogy játékosaink a pályán nem keltik egy csapat érzetét. Nincs megfelelő kapcsolat a játékosok között, nincs összeszokottság, ami a technikai hibák számából jól kirajzolódik.

A C csoport másik mérkőzésén Spanyolország kilenc góllal verte Szenegált egy szoros első félidő után ( 29:20).

Magyarosrzág- Montenegro 24:25 mérkőzés jegyzőkönyv. Forrás: japanhandball2019.com

…read more

Source:: Lokal.hu – Sport

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements