Kézilabda Eb – Bravúrosan játszanak a fiatalok

Bravúrosan szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai kvalifikációs Eb-n. Az oroszok legyőzése után 24-24-et játszott az olimpiai és világbajnok dán csapattal. Ha ma nem kapunk ki Izlandtól, továbbléphetünk.

Ki hitte volna, hogy a foghíjas, fiatal magyar válogatott a továbbjutásért harcolhat az utolsó meccsén. Vagy például azt, hogy a Gulyás István szövetségi kapitány által vezetett szakmai stáb azért „mérgelődik”, mert nem vertük meg a dánokat.

– Kicsit bosszús vagyok, mert lehet, hogy ebben benne volt egy győzelem is, de nem lehetünk elégedetlenek, összességében jó eredményt értünk el. Néhány fiatal ismét bizonyította, hogy helye van a jövő magyar csapatában – nyilatkozta Gulyás.

Kovács Péter, az egykori 323-szoros válogatott klasszis is kalapot emelt a csapat előtt. Szerinte az is sokat elmond a meccsről, hogy a dánok sztárját, Mikkel Hansent szinte kikapcsoltuk, mindössze három gólt szerzett.

– Nyilván a klubmeccsek is sokat kivettek a dánokból, de ez legyen az ő bajuk – nyilatkozta a Lokálnak Kovács. – Nem hiszem, hogy lazán vették a meccset azért, mert már zsebükben a tokiói repülőjegy. Egy-egy forma azért kifogásolható lenne, de igazi profik, akik mindig a maximumot nyújtják. Izland is mindent bedob majd ellenünk, hiszen két pontot vihetnek magukkal. Nehéz meccs vár ránk, de bebizonyítottuk, hogy nincs lehetetlen.

A Magyarország–Izland (M4Sport) mérkőzés ma 18.15-kor kezdődik.

A csoport állása: 1. Izland 4 pont, 2. Magyarország 3 pont, 3. Dánia 1 pont, 4. Oroszország 0 pont.
Az első két helyezett jut a középdöntőbe.

MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

…read more

Source:: Lokal.hu – Sport

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások