Tapas mánia Budapesten is – Így készíts otthon ízletes polipot

A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme a Tapassio, ahol olasz-magyar-spanyol séfgárda állított össze különleges tapas kínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapas-kóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórakoztatóbb szokás létezik.

Az étlapon helyet kap portói libamáj, tokaszalonnába göngyölt királyrák, patatas bravas, tőkehal, tengeri süllő, polip, Szent Jakab kagyló, spanyol sonka ízelítő, és még hosszan sorolhatnánk. Az Ibérico válogatás tálon kizárólag Joselito, a világ legjobbjának tartott cég termékei találhatók. A megalkuvás nélküli ragaszkodást a minőséghez jól mutatja például, hogy az étlapon nemcsak „sajttál” szerepel, de tételesen felsorolva melyek azok a sajtok amelyek kiválasztásra kerültek. A kínálatot különleges borsor egészíti ki, ahol a mindenki számára elérhetőtől a luxuskategóriáig bárki megtalálja a kedvére valót. Különösen büszkék a rendkívül hosszan érlelhető bio és természetes tételekre, a Lenkey illetve Malatinszky pincészetekből. Azoknak sem kell aggódniuk, akik nem akarnak mélyen a pénztárcájukba nyúlni: a hely kedvező árú, háromfogásos ebédmenüvel várja a déli órákban betérőket.

A Tapassio belső tere hangulatos, Enyvvári Péter díszlettervező kreativitását dicséri. Ismerősen csenghet a vezető séf, Alessandro Smanio neve is, hiszen korábban a TV2 Akadémia Itália c. műsorában láthattuk. A fogások minőségére pedig a színes, olasz-magyar-spanyol séfgárda mellett természetesen garanciát adnak az szezonális, minőségi alapanyagok is.

A séf elárulja, hogyan készül a Polip Gallego módra.

Hozzávalók:

3 liter víz
Egy db 1,5-2 kg-os polip
30 g só
0,5 kg burgonya
Édespaprika, csípős paprika (lehetőleg Pimentón de la Vera)
Extraszűz olivaolaj

Fotó: Lokál

Elkészítés:

A polipot 3-szor megmerítjük sós lobogó vízben majd a vízbe dobjuk. Kb 60-75 percig főzzük. Hagyjuk
kihűlni a vizet. Amikor kihűlt, kivesszük a polipot, a lábakat fél centimetes csíkokra vágjuk. Megtisztítjuk a
burgonyát, majd fél centimeter vastag karikákra vágjuk. A polip vizében 20-25 percig lassú tűzön
megfőzzük. Szétterítjük a burgonyát a tányéron, teljesen befedjük a polip szeletekkel. Alaposan
megszórjuk édes és csípős paprikával (80%-20% ajánlott), majd bőven meglocsoljuk olivaolajjal és
csipetnyi sóval ízesítjük.

Fotó: Lokál

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások