Gulyás elismerte: még mindig nem érkeztek meg a szájmaszkok Németországból

“A fertőzés terjed, a következő napokban ugrásszerűen megnő a megbetegedések száma,” mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtt Kormányinfo sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely szerint a kormánynak továbbra is az emberi élet védelme az első, de a rendkívül súlyos gazdasági következményeket is próbálják csökkenteni. Példaként említette a turizmus-szektort, ami “gyakorlatilag megszűnt,” a napokban emiatt

“1070 szálloda be is fog zárni.”

Százezres munkanélküliséget várnak, “csak az lesz a kérdés, hogy hány százezres.”

Újabb akciócsoportot hozott létre a miniszterelnök, ami az önkénteseket, felajánlásokat koordinálja majd Révész Máriusz vezetésével, jelentette be a miniszter.

Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy a jövő héten meghosszabbítsa az Országgyűlés a kormány által elrendelt veszélyhelyzetet. Mivel a kabinet csak 15 napra rendelheti el, a parlamentnek kell szavazni a folytatásról, már egyeztettek a frakcióvezetőkkel. Gulyás megjegyezte:

a járvány miatt nem tudható, hogy meddig lesz határozatképes az Országgyűlés. Vészforgatókönyvel készülnek arra az esetre, ha túl sok képviselő betegedne meg.

Maszkhiány

Arra a kérdésre, hogy mikor kapnak elegendő és megfelelő minőségű szájmaszkokat az egészségügyi dolgozók, Gulyás úgy válaszolt, hogy

még mindig várják a Németországból útnak indult 120 ezer darabot, ha megérkeznek, kiosztják.

Miközben a napokban Kínából jelentős mennyiség, milliós nagyságrendű érkezhet, tette hozzá. A védőfelszerelések beszerzését “szabadkereskedelem helyett szabadrablásnak” minősítette, minden európai ország Kínában próbál üzletet kötni.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások