A Porsche eredményei egy felvillanyozó év után

„A fenntartható mobilitás úttörőjeként a Porsche fontos lépéseket tett meg az elmúlt években. 2019-ben számos új, érzelmes termék mutatkozott be. Többek között elkezdődött a Taycan, első teljesen elektromos sportautónk piaci bevezetése,” mondta Oliver Blume, a Porsche AG vezetőségének elnöke. „Vonzó termékkínálatunk, amely hatékony benzines, nagyteljesítményű konnektoros hibrid és immár teljesen elektromos hajtású sportautókból is áll, hozzájárult ahhoz, hogy a 2019-es pénzügyi évben ismét megnöveltük kiszállításainkat.” De a tavalyi év sikere sokkal több, mint csupán egy kis előrelépés Blume szerint. „Legfőbb célunk az értékteremtő növekedés. Az eredményünket több mint 60 százalékkal növeltük meg az elmúlt öt évben. Ezzel eleget tudunk tenni minden feltételnek, amely ahhoz szükséges, hogy teljes mértékben a vállalati felelősségünknek megfelelően cselekedhessünk, mind gazdasági, mind ökológiai és szociális értelemben.”

Oliver Blume, a Porsche AG vezetőségének elnöke.

„2019-ben új rekordokat állítottunk fel az árbevétel és az eredményesség tekintetében. Az eredmények növekedése különösen a mennyiségek növekedésének, valamint más üzleti területeink és divízióink gyarapodásának köszönhető. Ugyanakkor a növekedésünk okozta fokozott állandó költségek, az elektromos fejlesztésekbe és a digitalizációba történő jelentős beruházás, valamint az árfolyamhatások negatív hatással voltak az eredményünkre,” mondta Lutz Meschke, a Porsche AG vezetőségi tagja és a pénzügyi és IT részleg vezetője. „A 15,4 százalékos haszonkulccsal és a 21,2 százalékos megtérüléssel ismét sikerült túllépni stratégiai célunkat.”

A dízelmotorokkal kapcsolatos események következtében a rendkívüli ráfordítások között elérte a 0,5 milliárd eurót 2019 második negyedévében. A Porsche AG működési eredménye a 2019-es pénzügyi évben ezért 3,86 milliárd euró volt, ez a forgalomra vetítve 13,5 százalék.

Nagy növekedés Németországban és Európában

A Cayenne és a Macan modellsorozatok különösen nagy mértékben hozzájárultak a kiszállítások jelentős növekedéséhez: 92.055-ös darabszámával az előző évhez képest 29 százalékkal több Cayenne kulcsát adhattuk át az ügyfeleknek. Összesen 99.944 Macan talált gazdára – ez 16 százalékkal több a 2018-as értékhez képest. A vállalat hazai piacán és a teljes európai piacon volt legnagyobb a Porsche növekedése 2019-ben: mindkét esetben 15 százalékos pluszt könyvelhetett el. Németországban 31.618, Európában pedig összesen 88.975 járművet adtak át. A sportautó-gyártó sikeresen növekedett két legnagyobb piacán is. Kínában 86.752 járművet adtak át az ügyfeleknek, ami nyolc százalékos növekedés 2018-hoz képest. Az USA-ban ugyanekkora volt a gyarapodás, így összesen 61.568 jármű talált gazdára. Ráadásul ezt a sportautó-gyártó úgy érte el, hogy mindkét piacon összességében gyengülő gazdasági helyzettel kellett szembesülnie.

Következetesen fenntartható

Az elektromobilitás munkahelyteremtő a Porschénál: közel 2000 munkahely jött létre a Taycan következtében, a vállalat pedig átfogó kvalifikációs kampányt indított. Az elektromos sportautó gyártása a zuffenhauseni testvérgyárban karbonsemleges. 2020 kezdetétől a Porsche a gyár teljes energiaellátását karbonsemleges forrásokból fedezi: az új épületek különösen energiahatékonyak és az elektromosság megújuló forrásokból érkezik. A vállalat a saját erőműveiben termeli a hőt, amelyek hátramaradó anyagokból és hulladékból létrejött biogázzal üzemelnek.

Erőteljes beruházások

A sportautó-gyártó 2024-ig mintegy 10 milliárd eurót fektet be autói hibridizációjába, elektrifikációjába és digitalizációjába, valamint folyamatosan továbbfejleszti kínálatát az elektromobilitás tekintetében: a következő bemutatkozó modell a Taycan első új változata, a Cross Turismo lesz. A kompakt Macan SUV új generációja szintén elektromos hajtást kap, így a Porsche második teljesen elektromos modellsorozata lesz. A vállalat tervei szerint az évtized közepére a teljes termékpaletta fele már teljesen elektromos …read more

Source:: Autoszektor.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások