Így töltsük együtt hasznosan az időt

Egy kutatás szerint a mostani szülőgeneráció negyven százalékkal kevesebb időt tölt együtt a gyerekeivel, mint a korábbi generáció. Noha mindenki rohan, igyekezzünk, hogy munka mellett is minél több időt tölthessen hasznosan együtt a család. Erre adunk most néhány tippet.

, Image: 158328694, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Chris Ryan / Caia Image / Profimedia

Sportoljunk együtt

Ha az idő engedi, tegyünk egy nagy sétát együtt a szabadban, ezt az időt a mozgás mellett beszélgetésre is kihasználhatjuk. A nagyobbakkal futni is mehetünk, a kisebbekkel bújócskázzunk, fogócskázzunk a kertben vagy a közeli parkban.

Társasozzunk lefekvés előtt

Vacsora után jöhet egy hatalmas családi társasjátékparti! A nevetés kedvez a stressz levezetésének, a közös program pedig erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot.

Lovely family cooking together at home, Image: 138537682, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: – / Wavebreak / Profimedia

Főzzünk közösen

Akár kicsik, akár nagyok a gyerekek, nyugodtan fogjuk be őket az ebéd vagy vacsora elkészítésébe. A nagyok pucolhatják és szeletelhetik a zöldségeket, a kicsi gyerekek keverhetnek vagy tésztát gyúrhatnak. Az elkészült étel így mindenki érdeme lesz, közösen örülhetünk a finom falatoknak.

Kapcsoljuk ki a telefont

Jelöljünk ki mindennap 1–2 órát, amikor senki nem használhat telefont a családból. Használjuk ezt az időt közös beszélgetésre, kerti munkára, játékra. Figyelem, a szabályt a szülőknek is be kell tartani!

Utazzunk online

Tervezzünk meg egy világ körüli utat virtuálisan. Ezáltal a gyerekek is fejleszthetik a földrajzi tudásukat, a szülők pedig mesélhetnek régi utazásaikról. Nézzünk utána közösen a különböző országoknak.

Family holding goods in box, repairs in new apartment, Image: 414047412, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Freeograph / DPphoto / Profimedia

Rendezzük át a lakást

Beszéljük meg, hogyan tudnánk átrendezni a lakást. Ha van megmaradt festék otthon, használjuk, de ha nincs, elég néhány bútort átpakolni, máris újnak fogjuk érezni az otthonunkat, és a gyerekeknek is jó tapasztalat, hogy az ő ötleteiket is meghallgatják a felnőttek.

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások