Immunerősítés természetesen

Nem feltétlenül kell gyógyszertárba szaladgálnunk, ha erősíteni szeretnénk egy kicsit az immunrendszerünket. A Lokál Extra dr. Szabó Éva orvos-természetgyógyász segítségével összeszedett néhány dolgot, amit gyógyszer nélkül tehetünk azért, hogy eddzük egy kicsit védekezőrendszerünket.

Profimedia

Probiotikum:

Különösen azoknak ajánlott, akik hajlamosak a bélrendszeri problémákra és a puffadásra, az egészséges bélflóra ugyanis aktívan segíti az immunrendszer megfelelő működését. Szedjünk mellé C- és D-vitamint.

Étkezés:

– Együnk mértékletesen, kerüljük a felesleges kalóriákat, a gyors szénhidrátokat, cukrot. Fogyasszunk idényzöldségeket és gyümölcsöt, ehetünk sok savanyú káposztát, fermentált zöldségeket – ajánlja az orvos.

Víz, víz, víz:

Napi 30 ml/testsúlykilogramm az ajánlott folyadékbevitel egész napra elosztva, ennek kétharmada mindenképpen víz legyen, esetleg kis citromot csavarhatunk bele. A kávé, tea vízhajtó, ebből kevesebbet fogyasszunk. A nedves nyálkahártya garantálja a szervezet jobb védekezőképességét.

Hosszú ideig főzött húsleves:

– A nyirkos, hűvös időben is jól esik, de emellett bélregeneráló, és tele van Lizinnel, ami egy olyan aminosav, amely segít a vírusok elleni védekezésben – tanácsolja dr. Szabó Éva.

Profimedia

Mozgás:

A rendszeres testmozgás főleg a szabad levegőn fontos, hogy a szervezet egészséges működése fennmaradjon. Ne ilyenkor kezdjünk el drasztikusan emelni az edzések nehézségén vagy intenzitásán, de ne is sumákoljuk el.

Csináljuk, ami boldoggá tesz!

– Egy jó könyv, nevetés vagy akár a szexuális együttlét a párunkkal is boldogsághormont, endorfint szabadít fel, ami szintén nagyon fontos a szervezet megfelelő működéséhez. Bármilyen furcsán hangzik is, a kötődés, a szeretteinkkel való törődés is ide tartozik, ezért ha személyesen nem is, de telefonon, interneten tartsuk a kapcsolatot rokonainkkal – szögezi le a szakember.

Profimedia

Fűszerezzünk bátran!

Egyes fűszerek is segítenek a betegségek megelőzésében, ilyen a gyömbér, a fokhagyma, a hagymafélék, az erős paprika, a zöldfűszerek, a szegfűszeg, fahéj, de a méz, méhpempő, propolisz és a virágpor is.

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások