Ismét változik a BKK-járatok menetrendje

A BKK járatai megváltozott menetrend szerint fognak közlekedni, a MÁV-Start pedig meghosszabbítja a nemzetközi jegyek ingyenes visszatérítését.

Az április 1-jétől, szerdától életbe lépő menetrend alkalmazásával csúcsidőben az M2-es, az M3-as és az M4-es metró, az 1-es villamos, a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1–2 percenként, a nagykörúti villamosok 3–4 percenként, a Thököly úti buszjáratok 2–3 percenként járnak majd.

Az új menetrenddel kapcsolatos további tudnivalók:

  • A közösségi közlekedési járatok szombati menetrendjük szerint indulnak, amely a csúcsidei járatsűrűséget a tanszüneti menetrendhez képest további 25-30 százalékkal mérsékeli.
  • Gyakrabban indul majd az 1-es villamos, az újpalotai gyorsjáratok vonalán a 7E, a rákoskeresztúri nyomvonalon a 97E busz, a kőbányai lakótelepre tartó 85-ös járat, a Káposztásmegyerre közlekedő 20E gyorsjárat, valamint közlekedik a Füredi úti lakótelep felé a 80-as mellett a 81-es trolibusz is.
  • Az M3-as metró pótlását segítő, alternatív útirányokat biztosító 194M, 223M és 254M busz továbbra is közlekedik.
  • Az új menetrend szerint munkanapokon továbbra is jár a szombaton egyébként nem közlekedő csepeli 179-es, az Albertirsai utat kiszolgáló 10-es busz, továbbá a rákoskeresztúri vasúti kapcsolatot is biztosító 269-es, 297-es és 298-as Telebusz.
  • Hogy az utasok megfelelő távolságot tarthassanak egymástól, a megszokottnál nagyobb befogadóképességű csuklós járművek közlekednek az Örs vezér terei 31-es, 161-es, 168E, a zuglói 77-es, 82-es, 130-as, a kőbányai 95-ös, 202E, a budai 33-as és 109-es, a dél-pesti 36-os, 123-as, 148-as vonalon, a 14-es villamos pedig háromkocsis szerelvényekkel indul.
  • A 100E reptéri gyorsjárat közlekedését szüneteltetik, a repülőtér a Nagyvárad térről induló 200E-s busszal érhető el.
  • Hétvégén továbbra is a szombati, illetve a vasárnapi menetrendet kell figyelni. Ebben a BKK Futár alkalmazás is segíthet.

Az éjszakai is megváltozik

Március 27-ről 28-ra, péntekről szombatra virradó éjjeltől változik az éjszakai menetrend is. Budapest belső területén 15 percenként indulnak a buszok. A külső kerületek központja, illetve a nagyobb lakótelepek felé tartó járatok 30 percenként, az ezeken túli külső területek felé közlekedők pedig 60 percenként követik majd egymást. Az M2-es és az M4-es metró utolsó szerelvényei pénteken és szombaton is a munkanapi menetrendhez hasonlóan, éjszaka fél 12 körül indulnak.

M2 metró
( Fotó: Sáfár Tibor)

A MÁV meghosszabbította a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a nála vásárolt, április 11-e helyett már az április 30-ig, érvényes nemzetközi menetjegyek árát is a célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról – közölte a vasúttársaság.

…read more

Source:: Lokal.hu – Extra

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások