Koronavírusos lett Ferenc pápa egyik közeli munkatársa

Koronavírussal fertőződött a szentszéki államtitkárság egyik magas beosztású egyházi munkatársa, aki évek óta Ferenc pápa közvetlen közelében él a a vatikáni Szent Márta-házban. Emiatt az egész házat fertőtlenítették, és tovább szigorították a Vatikánváros területén életben lévő járványügyi óvintézkedéseket – jelentette az olasz sajtó.

A Corriere della Sera úgy tudja, a beteg férfinek nem súlyos az állapota, a Vatikántól nem messze lévő Gemelli-Columbus kórházban ápolják, az olasz főváros második számú járványkórházában. Sajtóinformációk szerint ő az ötödik vatikáni beteg, köztük van a Vatikáni Múzeum két világi dolgozója is.

Az Il Messaggero úgy tudja, a pápai állam területén regisztrált újabb beteg miatt felmerült az Olaszországban már érvényes kijárási korlátozás bevezetése a Vatikánváros területén is.

A Szent Márta-házat fertőtlenítésén kívül azt tanácsolták Ferenc pápának, hogy a járvány miatt költözzön át a jobban elszigetelt apostoli palotákba, a pápai lakosztályba, ezt azonban a pápa elutasította. Megbeszéléseit és találkozóit viszont korlátozták. (MTI)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások