Egy euróért vettek házat Olaszországban, aztán jött a karantén

Miután számos olasz kisváros egy euróért kezdte el árulni a területén lévő házakat, sok álmodozó vette a bátorságot, hogy új életet kezdjen. Bár szinte minden esetben az a költözés feltétele, hogy pár ezer eurót rá kell szánni az ingatlan felújítására, rengeteg embert ez sem gátolta meg abban, hogy belevágjon a kalandba.

13 olasz városban kínálnak 1 euróért házakat

Kapucsínót nem kapni ennyiért, álomházat viszont igen.

Csakhogy kitört a koronavírus-járvány, Olaszország pedig az egyik legsúlyosabban érintett állam lett az egész világon.

De mi történik akkor, amikor egy világtól elszigetelt faluban kerül valaki karanténba, nem mehet haza a szeretteihez és még csak a helyiek nyelvét sem beszéli? Az álom hirtelen rémálommá válik?

A CNN két olyan emberrel is beszélni tudott, akik a krízis alatt az egy euróért vásárolt új otthonukban húzták meg magukat. És bár a szokatlan események őket is megviselték, még nagyobbra értékelik a vidék szépségeit. Olyannyira, hogy valaki újabb ingatlanokba szeretne beruházni.

Más világ

Alvaro Solorzano amerikai művész az idilli környezetben fekvő Mussomeli városában töltötte a karantént Szicília déli részén, ahol tavaly vásároltak két házat is, az egyiket mindössze egy euróért.

Márciusban a feleségével, fiával és fia barátnőjével érkezett a helyszínre, hogy elkezdjék a felújítást. Családtagjai hamar visszarepültek Miamiba, ő hetekkel később követte volna őket, de a járatát törölték.

Elvesztettem az időérzékemet. Együtt jöttünk ide, végül egyedül maradtam a karanténban bútorok nélkül, egy ággyal és egy tévével a lakásban úgy, hogy közben senkivel nem tudtam kommunikálni. Ez volt a legnehezebb. Ha a feleségem vagy a fiam velem lett volna, akkor másként éltem volna meg

– mesélte a CNN-nek.

Solorzano egy darabig vendégházakban húzta meg magát, de miután azok a bevezetett korlátozások miatt bezártak, be kellett költöznie abba az ingatlanba, amit szinte lakhatatlanul vásárolt meg.

  Több száz új munkavállalót vett fel a Volánbusz

Azóta a napjai tévénézéssel, nyelvtanulással, telefonálással és vásárlással teltek. Kihasználva a helyzetet elkezdte egymaga a renoválást és a falak kifestését is.

Apróságokat csináltam, de kihasználtam az időt, így amikor a fiam és a barátnője visszajönnek, a ház már készen lesz. Szerencsére a barkácsbolt mindvégig nyitva volt a városban, annak pedig külön örülök, hogy két házat is vásároltunk, mert az egy euróért vett ingatlanban víz és áram sincsen

– magyarázta.

Fotó: Getty Images

Mussomeli környékén tényleg leírhatatlan szépségű a táj, Solorzano mégis azt szereti a legjobban a városban, hogy milyen vendégszeretőek az emberek.

Csodálatosak, mindenkit név szerint ismerek. Ott van például Mario, aki a kenyeret szállítja. Elmondhatatlanul hálás vagyok, amiért itt vannak nekem, és sohasem tudom majd viszonozni azt, amit tettek értem

– tette hozzá.

A korlátozások feloldásával most már szabadabban mozoghat, többet tud találkozni a helyiekkel is. A művész szeretett volna a karantén ideje alatt is festeni, de ehhez nem tudta beszerezni a megfelelő eszközöket.

Próbálok hazajutni, de azt a járatot is törölték, amire legutóbb helyet foglaltam, tehát egyelőre fogalmam nincs, mikor térhetek vissza az Egyesült Államokba. A júniusi apák napját már otthon szeretném ünnepelni a családommal

– mondta.

Solorzano ezzel együtt a karanténban szerelembe esett az olasz kisvárossal. Most már azt tervezi, hogy egy harmadik ingatlant is vásárol majd.

Imádom ezt a helyet és az embereket. Akkor is segítenek, ha nem is ismernek. Olyan, mint …read more

Source:: Sokszínű VIDÉK

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások