Orrhossznyi előnyben a Real Madrid

Élesedik a Barcelona és a Real Madrid versenyfutása. A katalánok ikszeltek a Celta Vigóval, míg a királyi gárda az Espanyol elleni sikerével két pontra növelte előnyét. S ha ma nyer Barcelonában az Atlético…

Persze korai még a pezsgőt hűteni Madridban, hiszen hat forduló még hátravan, de sokatmondó, hogy a spanyol bajnokság júniusi újraindulása óta nem kapott ki a Real, és az Atlético Madrid is bomba formában van: kilencmérkőzéses veretlenségi sorozatot produkált. Szóval aggódhatnak a Barca-drukkerek a ma esti meccs miatt. Mindenesetre ez az évtized a katalánoké volt: 2010 óta hét spanyol bajnoki címet nyertek, s három ízben másodikok lettek. Mindeközben a Real két arany-, hat ezüst- és három bronzérmet nyert. Szóval van mit bepótolnia.

– Már fél évvel ezelőtt mondogattam, hogy generációváltás küszöbén áll a Barca, amit kihasználhat a rivális Real – nyilatkozta a Lokálnak Szendrei József, az egykor fél évtizedig Spanyolországban szolgáló válogatott kapus. – Az olyan sztárok, mint Messi, Suárez, Piquet vagy Rakitic már bőven harminc felett járnak, és egy ilyen parádés évtized után törvényszerű némi visszaesés. A Madridnál is vannak veteránok – Ramos, Modric Marcelo –, de már megkezdte a fiatalítást, és nagyon éhes a sikerre. Arra azonban nem vennék mérget, hogy mostantól tíz évig „realista” lesz a spanyol bajnokság, hiszen, a Barca ez elmúlt években nem túl sokat költött játékosokra, és lehet, hogy most készen áll a nagy bevásárlásra.

A spanyol élmezőny állása 32 forduló után: 1. Real Madrid 71 pont, 2. Barcelona 69, 3. Atlético Madrid 58, 4. Sevilla 54, 5. Villarreal 51, 6. Getafe 49.

Xavi visszatér a Barcába

A Barcelona egykori játékosa, Xavi Hernandez edzőként térne vissza volt klubjához. A katari Al Szadd trénereként dolgozó Xavi megerősítette, hogy stábjával együtt készül a visszatérésre. Már télen felmerült a neve, hogy a távozó Ernesto Valverde helyére szerződtetik, de akkor elutasította a felkérést. Most azonban biztosnak látszik, hogy Quique Setién az idény végén távozik a Barca kispadjáról, így megnyílhat az út Xavi előtt.

…read more

Source:: Lokal.hu – Sport

  Hatalmas eredmény! Rátgéber László az Euroliga legjobb edzői között

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások