Az Allison szoftvere 8,85%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást hulladékgyűjtő járművekbe szerelve

Az Allison Transmission legújabb FuelSense® 2.0 szoftverével építettek át kettő Mercedes-Benz Econic hulladékgyűjtő járművet, amellyel 8,85%-os üzemanyag megtakarítást értek el. Ez bizonyítja, hogy az élettartamuk közepén járó sebességváltóknál végrehajtott szoftver-frissítésekkel jelentősen csökkenthető a járműflotta működési költsége. A skót helyi önkormányzat, a Fife Council flottaüzemeltetési osztálya ezeket a megtakarításokat egy hat hónapos teszt során valósította meg, melyben a járművek 2019 januárjától júniusig 21.000 km kísérleti utat tettek meg.

A kísérlet során megvalósított üzemanyag-hatékonyság okán a Fife Council úgy döntött, hogy újabb 11 hulladékgyűjtőt kíván átépíttetni a FuelSense 2.0 szoftverrel, ezenfelül további 11 hulladékgyűjtő járművet rendel jövő év januári kiszállítással. Ez a 24 jármű várhatóan évi 42.000 angol font körüli megtakarítást hoz majd az önkormányzat dízel-üzemanyaggal kapcsolatos kiadásait érintően, a CO2 kibocsátásukat pedig csaknem 124 tonnával csökkenti.

Az önkormányzat Bankhead Central nevű „szuper depójában”, Glenrothes városkában végrehajtott kísérletben 2 db 26 tonnás, 6×2 Mercedes-Benz Econics jármű vett részt, amelyeket az Allison 3000 SeriesTM hat-sebességes, automata váltójával szereltek. Mindkét jármű 2017-es modell és mindegyik mintegy 20.000 km-t tesz meg évente. A járművek korábbi üzemanyag fogyasztása és a műszakbeosztás részletes adatai alapján pontos összehasonlítást lehetett végezni az előző és a FuelSense 2.0 váltóval történt átépítés utáni adatok között. Az egyik Econics 10.000 km-t tett meg a próbaidő alatt, a másik valamivel több mint 11.250 km-t.

„Ez a kísérlet egy nagyszerű összefogás volt a Fife Council, az Allison Transmission és a Mercedes-Benz között. Ennek köszönhetően jól megalapozott adatokat sikerült összegyűjtenünk, amelyek azt mutatják, hogy a legújabb technikai megoldások felhasználása, melyeket saját gépjárműveinken és útjainkon tettünk próbára, nagyobb értéket hoz létre a Fife adófizetői számára,” nyilatkozta Sandy Anderson, a Fife Council hulladékgazdálkodási szolgáltatásokért felelős igazgatója. „Egy sor üzemanyag csökkentést célzó igény fogalmazódik meg az ipar különböző területein. Boldogok vagyunk, hogy mi állhatunk e mögött a jelentős, a FuelSense 2.0 szoftverre való átállás következtében elért 8,85%-os üzemanyagfogyasztás-csökkenés mögött. Számításaink azt mutatják, hogy a fejlesztéssel járó költségek a kisebb üzemanyag-fogyasztás miatt 14 és fél hét alatt megtérülnek.”

  Felavatták a Virtual Casa 500-at, az olasz ikon templomát

A kísérletben részt vevő mindkét gépkocsi két műszakban is dolgozott, hétfőtől péntekig reggel 6 órai kezdéssel, este 9 óráig. Mindkét jármű négy különböző típusú hulladékot gyűjtött egy nyolchetes cikluson keresztül úgy, hogy két egymást követő héten keresztül egy fajta hulladékot szállított: papír, szelektíven nem gyűjthető hulladék, élelmiszer, kerti zöldhulladék és műanyag. Tulajdonképpen mindkét jármű több hulladékot gyűjtött és szállított el a 6 hónapos próbaidő alatt, mint amennyit az azt megelőző összehasonlító időszakban. Az egy naptári hónapban elért legkisebb üzemanyagfogyasztás-csökkenés 2,38%, a legnagyobb 19.50% volt, a 6 hónapos periódusban mért kombinált átlag így lett 8.85%.

Az Allison’s FuelSense 2.0 szoftver DynActive™ Váltást is tartalmaz. A technológia központi eleme egy intelligens algoritmus, amely folyamatosan elemzi a vezetési körülményeket – olyan tényezőket véve figyelembe, mint a jármű súlya, a dőlésszög, az indulás-megállás gyakorisága és a fojtószelep használata –, hogy finoman, mégis hatékonyan módosíthassa a sebességváltási pontokat.

Mint Skócia harmadik legnagyobb helyi intézménye, a Fife Council 48 hulladékgyűjtő járművet üzemeltet, ezekből 42 Allison sebességváltóival van felszerelve. Négy évvel ezelőtt a Fife volt az első vállalat, ahol a két műszakos üzemeltetést alkalmazták hétfőtől péntekig, hétvégente pedig szervizeltek. Ez …read more

Source:: Autoszektor.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások