Süsse meg a csicseriborsóját!

Nem ritka, hogy egzotikus étel alapanyagok sokkal jobbak sütve, mint főzve. Ilyen a csicseriborsó is, amelyet ma már a nagyobb élelmiszer-áruházakban zacskóba csomagolva lehet kapni.

Csicseriborsó: sütve más az íze, mint főzve – pixabay

Hozzávalók: 40 deka csicseriborsó, 2 evőkanál olívaolaj, 1 mokkáskanál fűszerkömény, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 teáskanál oregánó, só, bors, fokhagymapor.

Amennyiben száraz a csicseriborsó, a sütés előtti napon áztassa annyi vízbe, amennyi jól ellepi, majd másnap a két tenyerével sodorja le a héját. Amennyiben konzervet használsz, a csicseriborsó levét öntse le, és jól csepegtesse le. Rendezze a szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe, locsolja meg olívaolajjal, majd fűszerezze sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, oreganóval és paprikával. Amikor ezzel megvan, akkor a sütőt állítsa 180 fokra és süsse mintegy 40 percig. Közben forgassa meg a sütőben lévő alapanyagot, hogy egyformán lebarnuljanak. Amikor már pirosak, akkor lezárhatja a sütőt, és helyezze légmentesen záródó dobozba az elkészült csicseriborsót. Ennek az lesz az előnye, hogy sokáig roppanós marad – ajánlják a femina.hu oldalon

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
  Néhány tipp, ha az agyadat is edzenéd
Sugárvédelmi szolgáltatások