Szőrszálhasogatás helyett borotválás!

Azt már megszoktuk, hogy a férfiak kiváltsága a borotválkozás, ezzel a tevékenységgel eltávolítják a felesleges arcszőrzetet. Úgy tűnik, ezen a területen a nőknél is egyenjogúság van, mert ők is bátran veszik a kezükbe a borotvát. Na, nem feltétlenül az arcszőrzet eltávolítása okán, hanem azért, hogy a hónaljukból és a lábukról eltávolítsák a felesleges szőrzetet. A wellandfit.hu összefoglalta, hogy milyen lépések a legfontosabbak a helyes szőreltávolítást érdekében. Ezeket a tanácsokat az erősebbik és a szebbik nem tagjai egyaránt megszívlelhetik.

Krémezze be a bőrét

Krémez vagy borotvál? – Pixabay

Nem szükséges borotvahab, megteszi a hidratálókrém is, amivel borotválkozás előtt felpuhítják a kiszemelt bőrfelületet. Ez a művelet nemcsak felpuhítja, hanem eltávolítja az elhalt hámsejteket.

A baktériumok kivédése tiszta készülékkel

Amennyiben borotvát használ, ügyeljen rá, hogy a penge bontatlan és tiszta legyen, különösen igaz ez az egyszer használatos borotvákra. Szőrtelenítés közben többször rá kell menni a felületre, a szőrzet eltűnjön.

A helyes irány

Borotválkozókészlet – Pixabay

Ám egyáltalán nem mindegy, hogy milyen irányban „húzzák el a szőrök nótáját”. Ha a szőrszál növekedésével ellentétes irányban borotválja őket, a szőrszálai pillanatok alatt benőnek a bőr alá, mivel éles és dőlt szögben vágta le őket. Érdemes a szőr növekedésével megegyező irányban húzni a pengét, akkor így megelőzhető a szőrszálak begyulladása!

Rázza le a borotvát

Minden egyes borotva húzás után le kell rázni a pengét, hogy leperegjenek róla az eltávolított szőrszálak. Ez azért fontos, hogy a továbbiakban is egyenletesen – és szőrszálmentesen – tudjon borotválkozni. Ha nem volt jó a művelet, akkor pár napon belül gyulladt szőrszálak jelzik majd, hogy valamit másként kell majd csinálni.

Gyantázás előtt is hidratáljon

Hónaljszőrzet eltávolítása gyantalapkával – Pixabay

Amennyiben bajusz vagy némi kis szakáll is van a hölgyek ajkán, nyakán, akkor is érdemes előtte felpuhítani a bőrt. Kapható gyanta, amit fel kell melegíteni olyan edényben, amit direkt erre a célra szemeltek ki. Amikor hűlni kezd a massza, akkor érdemes a kritikus arcfelületre helyezni, majd gyors dermedés után azonnal lehúzni. Ugyanez a helyzet a gyantacsíkokkal, amelyeket arcon és lábon egyaránt fel lehet használni. A szálirányt meg kell figyelni és akkor biztos, hogy nem nő vissza a bőr alá a szőrtüsző. Minden alkalommal fertőtlenítő folyadékkal és nyugtatókrémmel kell bekenni a gyantázott felületet és így az utána keletkezett bőrpír is hamarosan elmúlik – olvasható a wellandfit.hu oldalon.

  Kóstolta már a sült paradicsomot?

…read more

Source:: Lokal.hu – Életmód

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Advertisements
Sugárvédelmi szolgáltatások