“Honda Accordot vettem használtan, jól tettem?”

“A magyar használt autó piac a koronajárvány közepén… Érdekes kettősség rajzolódott ki az árakban, mivel messze nem az összes ársávban történt meg a várva-várt árzuhanás. Valahol másfél-kétmillió környékén jókat tudtam alkudni, de ettől felfelé 5-6 millióig szépen kitartották árukat a modellek. Természetesen ki lehetett jönni még jobban a sztoriból, ha beragadt új autót sikerült kifogni 11 helyett 8 millióért. Nem volt tehát magától értetődő és általános az árváltozás sehol sem. Minél több nálad a készpénz, annál könnyebb alkudni, de őszintén, 100 ezres foglalót szívesebben bukok, mint látatlanba elsőre a vételár 10%-át letenni foglalónak, ahogyan azt egyes kereskedők gondolják.

Sokat elárul egy kereskedőről, hogyha nem engedi átvizsgálásra elvinni az autót, vagy a forgalomból kivont állapotra való tekintettel legalább helyszíni, hozzáértővel való átvizsgálást is megtilt, vagy húzza a száját – így nincs pl. festékvastagság-mérés. Jobb az ilyet elkerülni, de természetesen továbbra is a varázslatos magyar használt autó piacról és minden hájjal megkent kereskedőkről beszélünk, vagyis túl nagy csodát ne várjunk.

Mit jelent a használt autó?

A nevében benne van, hogy használt. Ki így, ki úgy használta, jó gazda és kevésbé jó gazda járgányával is találkoztam. Mivel használt, nem új, tehát nyugodtan szertefoszolhat az illúziónk, hogy minden tekintetben hibátlan autót vásárolunk majd, nem kell rákölteni, patika az állapot, sehol egy karc, vezetett a szervizkönyve, magyar forgalombahelyezésű, valós a kilométer, karambolmentes, azonnal elvihető – és persze olcsó is. Valahonnan engedni kell annak, aki nem tud fél évet elszórakozni a használt autó vásárlással, mert úgysem fog együtt állni az összes csillag egy hét leforgása alatt. Alapvetően igaz, hogy nem kilométert, hanem állapotot vásárolsz, és így 240 ezer kilométerrel is ki lehet fogni jobbat, mint 180 ezerrel.

  Kiderült, milyen illat áll a sáskajárások hátterében

184 ezer kilométert mutat a kilométer óra. Bele sem ültem, máris az első gondolatok: jól használva a régebbi Accordunk kuplungja ennyit bírt, ami nagyon szép eredmény. Illetve e körül lengéscsillapítókat is cseréltettünk anno – akkor elég rosszak voltak még az utak. Ez az alapfelállás. Több százezres tétel lóg a levegőben, és még csak a kilométer óra állását olvastam le.

Kötelező szerviz 20 ezrenként – a fejemet rá, hogy elmaradt a 180 ezres olajcsere, így könnyebb elpasszolni. Plusz 80 ezer forint márkaszerviz árakon. Tegyük fel, azért legalább ímmel-ámmal megvolt az olajcsere a garancián túli időszakban is, de vajon tudták a szakik, hogy milyen speckó iridiumos gyertyák mennek ebbe az újgenerációs szívómotorba? A négy darab 26 ezer.

Nem tudták, mert a koromól és korrózióból látszik, hogy nem voltak cserélve 120 ezer kilométernél. Féltengely gumiharang tömítés 30 ezer, váltó szuszogócső fejtömítés 2 ezer forint. Kell egy új, balos kormányösszekötő! A szilentek elöl egyelőre még jók, hátul kettő lassan csereérett. Gömbfejek rendben. Még néha mintha picit rázna gyorsításnál, lehet, hogy a féltengely csuklók is beszállnak a buliba 160 ezerért kb., hogyha ezek után még mindig fennáll a probléma. Nem játszunk a felújítással, plusz párban cseréljük. De hékás, várjuk ki a végét, mert 300 ezer kilométernél utóbbi nem jött elő még anno, haladjunk csak sorjában.

Négy új nyári gumi felrakással együtt 170 ezer. Sajnos a webshopok legjobb árai köszönnek vissza a mezei kereskedőknél …read more

Source:: Autoszektor.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Sugárvédelmi szolgáltatások