Kárpátia koncert nélkül tartják meg a magyar törzsi gyűlést Bugacon

Szigorú járványügyi korlátozások és egyes programok törlése mellett tartják meg a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultajt augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon

– közölte a szervező Magyar Turán Alapítvány az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint a már több mint tízéves múltra tekintő magyar törzsi gyűlés szervezői a kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva – amely alapján augusztus 15. után sem tarthatnak Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket – törlik a Kurultaj néhány részprogramját.

Minden a magyarság őseiről szól a bugaci pusztán

A rendezvényen a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők.

Elmarad a Kárpátia zenekar augusztus 22-re meghirdetett koncertje, valamint az esti és éjszakai táncházakat sem tartják meg.

A Kurultaj egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is. A járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámban érkeznek vagy olyan országokból, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig két negatív Covid-teszttel rendelkeznek

– olvasható a közleményben.

A vendéglátást és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk, a résztvevő hagyományőrzőkre és látogatókra pedig szigorú házirend vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos információk a rendezvény hivatalos honlapján, a www.kurultaj.hu oldalon olvashatók.

A szervezőknek idén a résztvevők és a látogatók egészségét tartják elsődlegesnek, ezért megelőző intézkedésekkel szeretnék biztonságossá tenni a rendezvényt.

Kiemelt kép: MTI/Haáz Sándor

Felépült a világ legnagyobb jurtája Bugacon

Sok programot és látványosságot kínál a hagyományőrző rendezvény.

…read more

Source:: Sokszínű VIDÉK

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
  A Hatcsöcsűtől a Misináig: ilyen volt a pécsi vendéglátós-világ a régi időkben
Sugárvédelmi szolgáltatások