Megnyílt a Balaton első közösségi irodája

A munkám a szenvedélyem: Klementz Kata: „A Loffice az életem kalandja”

A Nomád Coworking & Design Shop alapítói

Varró Anna és Gyana Dániel egy párt alkotnak már közel 6 éve. Persze nem hagyom ki Zulut sem, a kutyájukat, akit másfél éve fogadtak örökbe, és épp azon vannak, hogy igazi irodakutyát neveljenek belőle! Szóval Anna eredendően füredi, Dani pedig 2013-ban keveredett Balatonfüredre, amikor a Bortársaság helyi boltjában kezdett el dolgozni. Végül 2017 tavaszán döntöttek úgy, hogy budapesti életüket hátrahagyva ide teszik át a székhelyüket.

Anna a BME kommunikáció és média szakán végzett, Dani kereskedelmet és marketinget tanult a BGE-n. A Bortársaságnál töltött évek után szabadúszó marketinges, szövegíró, újságíró, fotós lett, Anna pedig szintén marketingesként és hobbi újságíróként dolgozott.

Saját igényből született az ötlet

„Már mindketten otthonról dolgoztunk, nem éreztük túl egészségesnek, hogy a lakhelyünk egyúttal a munkahelyünk is. Néha eleje, néha vége nem volt a munkának. Anna különösen érezte az igényét annak, hogy legyen hova bejárni, mert az elmúlt években megszokta, hogy a fix hely keretet ad a napjainak. Ezért kezdtünk el először irodát keresni – magunknak, és a szárnyát bontogató kis kreatív ügynökségünknek.”

„Az egyik késő őszi séta alkalmával megláttuk a kiadó táblát egy parthoz közeli üzlethelyiségen. Bekukucskáltunk a fólia résein, és a méret, a hely, az alap elrendezés tökéletesnek tűnt. Mondjuk nagyon lepukkant, évek óta raktárnak használt helyiségről volt szó, úgyhogy erősen kellett koncentrálni, hogy lehetőséget lássunk benne. December elején ültünk le először tárgyalni a tulajdonossal, ha jól emlékszem, december 20-án írtuk alá a papírokat. Nem a legszerencsésebb időszak, ha az ember felújításban gondolkozik…”

_mg_8818.jpg

Miért különleges ez a hely, mitől más, mint a többi coworking hely?

Talán azért, mert elsősorban nem üzleti szempontok játszottak benne szerepet, és ezáltal tökéletesen mutatja, milyenek vagyunk mi magunk. Ha az ember kiszámolja, hány helyünk van, és mennyi egy napijegy, az könnyen megkapja, hogy áfa, járulék, más adók, bérleti díj, rezsi, stb. fizetése után még maximális kihasználtság mellett is épp annyi marad, amiért épeszű vállalkozó fel sem kel reggel. Ez a személyes vágyaink manifesztációja, és büszkék vagyunk rá, hogy 26-27 évesen mindezt meg tudtuk lépni.

  Cronenberg szerint Coppola nem akarta, hogy Arany Pálmát kapjon a Karambol

Úgy gondoljuk, a hely alapjaiban ettől lesz más. A vendégek velünk kommunikálnak, velünk találkoznak, minden egyes nap. Az emberek, akik részt vettek a projektben bármilyen módon, hozzánk közel álló, megbízható, szerethető figurák, még a villanyszerelőnkkel is szuper viszonyt ápolunk, ahogy a bolt termékeinek készítői, tervezői is hihetetlen energiát adtak ahhoz, hogy ez a hely megszülessen. Velük is egyébként személyesen találkoztunk.”

Milyen hangulatú a belső tér?

A Nomád belsőterét Indonézia közösségi irodái ihlették, ahol minden részletből a természetesség, a szabadság, a nyers energia sugárzik. Fontos volt, hogy egyedi teret hozzunk létre, és ne tömeggyártott bútorokkal pakoljuk tele az üzletet, pusztán a funkciókra hagyatkozva. Az enteriőrt mi magunk alakítottuk ki. Mindent, ami fából készült a Nomádban, azt Széll Bálint és Nagy Leopold készített (Wind & Beer néven megtalálhatók amúgy Facebookon és Instán is), sokszor éjjel 2-3-ig ott voltak az üzletben, és segítettek, hogy minden a helyére kerüljön. Nem tudunk elég hálásak lenni nekik, ahogy azért sem, hogy életreszóló bútorokat kaptunk, tömör kőrisből.

_mg_8808.jpg

_mg_8821k.jpg

A lámpákat Annával közösen válogattuk, a fali képeket Radisics Milán készítette, akit kb. 6 éve …read more

Source:: Marie Claire

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Sugárvédelmi szolgáltatások