![Az éttermek jövője: „Ez most nem a Szent Jakab-kagyló és a wagyu marha ideje” Az éttermek jövője: „Ez most nem a Szent Jakab-kagyló és a wagyu marha ideje”](https://marieclaire.hu/uploads/2020/06/szauer_resized02-320x205.jpg)
Az utóbbi években a kulturális, gasztronómiai és zenei események többnyire Pesten valósultak meg, viszont mi sem bizonyítja jobban a budai programok létjogosultságát, mint a nemrég próba jelleggel megnyitott kerthelyiség. Az örökségvédelem alatt álló épületegyüttest is felölelő udvar rekonstrukciója idén kezdődött volna, azonban a vírus miatt tolódott, a felszabadult kertet viszont – az összefogás égisze alatt– olyan vendéglátóegységekkel töltötték fel és alakították ki három hét alatt, amelyeknek a korábbi fesztiválszezonokban meghatározó szerepük volt.
Rendezvények, zene, fesztivál, avagy az összefogás titkos kertje
A tulajdonosok nem titkolt célkitűzése, hogy a kert egyfajta közösségi és kulturális találkozóhelyként működjön, és kicsiben teret adjon elmaradt fesztiváloknak vagy eseményeknek. Minden este élőzenével várják a vendégeket, napi szinten lehetőséget adva így a különböző zenei műfajok előadóinak. Programok és fesztiválok tekintetében a Paloznaki Jazzpiknik is jelen lesz majd, de a későbbiekben olyan nosztalgikus estéket is megidéznek, mint a MokkaCukka vagy a Süss fel nap.
Láttad már?
Az én utcám: Hering András
Most Hering András, a Nosalty és a phenom’enon magazin főszerkesztője mutatja meg kedvenc utcáját.
Fókuszban a fiatal magyar borászok
Amellett, hogy Divinónak köszönhetően kizárólag fiatal, magyar borászatok tételei közül válogathatunk. A Junibor – Fiatal Borászok Egyesületével közös együttműködés által olyan tematikus bor és pezsgőkóstolókkal találkozhatunk, mint Hernyák Tamás etyeki borász első pezsgőjének bemutatója. A bor mellett olyan nyári klasszikusokat is megtalálunk, mint a gin tonic vagy az aperol spritz.
Ami a gasztronómiát illeti: vidéki és belvárosi éttermek a foodtruckokban. Nemcsak kultúrprogramok, de mennyei ételek tekintetében is hétről hétre meglepetéssel készül aMajomhoz. A kovásszal kelesztett pizzáiról, fatüzeléses kemencéjéről, és izgalmas feltétjeiről már jól ismert Blitz Pizza truckja és a Burger Market kézműves burgerei mellé, a közeljövőben vidéki és belvárosi éttermek is helyet kapnak a kertben. Tervben van vegetáriánus vonal bővítése, és olyan nevekkel találkozhatunk nemsokára, mint például a Pomodoro vagy a MazelTov, de vidéki kedvenceink is felbukkannak majd egy-egy hétvége erejéig.
A Facebookon ITT éritek el őket!
Fotó: Kiss Bálint / Socially
Olvastad már?
![Az éttermek jövője: „Ez most nem a Szent Jakab-kagyló és a wagyu marha ideje” Az éttermek jövője: „Ez most nem a Szent Jakab-kagyló és a wagyu marha ideje”](https://marieclaire.hu/uploads/2020/06/szauer_resized02-320x205.jpg)
Az éttermek jövője: „Ez most nem a Szent Jakab-kagyló és a wagyu marha ideje”
Interjúsorozatunkban azt járjuk körül, hogyan változhatnak meg életünk legfontosabb területei a járvány hatására a gasztronómiától a közlekedésig, és hogy milyen változások válhatnak hosszú távon is életünk részéve. Az első részben Szauer Judit gasztronómiai PR-szakemberrel beszélgetünk a fine dining jövőjéről és az ételrendelés virágkoráról.
…read more
Source:: Marie Claire