A német kormány kockázatos területnek minősítette Budapestet

Cikkünk frissül

Az új típusú koronavírus terjedése miatt kockázatos területnek minősítette Budapestet szerdán a német kormány. A kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását. 

Október 1-jétől a karantént legkorábban az ötödik nap elteltével lehet feloldani negatív lelet esetén. A kockázatos területek listájára szerdán egy sor régiót és várost felvettek, köztük több horvátországi megyét és Bécset – írja az MTI.

Múlt héten írtunk róla, hogy a német listán rajta van már Párizs, Brüsszel vagy Bukarest, és hamarosan Budapest is rajta lehet. A német szabályok szerint ugyanis azok számítanak rizikóövezetnek (nem csak egész országokat, hanem megyéket, nagyobb városokat is kockázatosnak minősíthetnek), ahol hét nap alatt az új fertőzöttek száma meghaladja 100 ezer főre vetítve az 50-et.

Jakab Ferenc, a pécsi virológiai kutatócsoport vezetője tegnap arról beszélt: „El kell keserítsek mindenkit, Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján. Ez a fekete igazság.”

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
  Felére csökkent a rendszeres könyvolvasók száma 2005 óta
Sugárvédelmi szolgáltatások