Késhet az új fejlesztés Sergio Pérez autójában – Strollt előrébb sorolják

A csapatnál a vasárnapi Toszkán Nagydíjra csak Lance Stroll autója kapta meg az új fejlesztést, míg Pérez esetében abban reménykedtek, hogy a következő viadalra az ő autójába is beépíthetik ugyanezt. A Toszkán Nagydíj 43. körében azonban Stroll egy defekt miatt nagy balesetet szenvedett – piros zászlóval újfent félbe kellett szakítani a versenyt -, és a történtek miatt a Racing Pointnál kérdésessé vált az eredeti elgondolás.
 
Otmar Szafnauer csapatfőnök kiemelte, rengeteg munkát kell elvégezniük a következő futamig, hogy mindkét pilóta számára biztosítani tudják az új fejlesztést. Amennyiben ugyanis tényleg megérkezik a második, azt alighanem ugyanúgy Stroll kapja meg, mint Mugello előtt, Péreznek pedig tovább kell várnia. A Racing Point résztulajdonosa, Lawrence Stroll ugyanis édesapja a balesetet sérülés nélkül megúszó Lance-nek, aki a világbajnoki pontversenyben előrébb áll társánál. Stroll 57 ponttal a hatodik, Pérez 44 ponttal a kilencedik. Így a csapatérdek is azt diktálja, hogy az előkelőbb helyezettet támogassák az új fejlesztéssel.
 
A 30 éves mexikói versenyzőnek nincsenek jó napjai. A múlt héten előbb azt jelentették be, hogy hét év után a szezon végén távozik a csapattól, másnap már az is kiderült, hogy az istálló, amelyet jövőre Aston Martinnak keresztelnek át, a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettelt igazolta a helyére. Pérez ennek ellenére ötödik helyen végzett a Toszkán Nagydíjon, most viszont ismét “parkolópályán” érezheti magát. 

…read more

Source:: Autoszektor.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
  Izgalmas dokumentumfilm a NatGeo tévécsatornán
Sugárvédelmi szolgáltatások