Minden második fiatal felvenné a Babaváró hitelt

Kiemelkedően magas a Babaváró kölcsön ismertsége, a többség a maximális tízmilliós összeget kéri és kapja a hiteligényléskor. A lakásvásárlás és felújítás a legnépszerűbb felhasználási cél, de sokan autóra, gyerekholmira is költenének belőle. Három gyermeket csak az igénylők ötöde tervez ugyanakkor – derült ki egy, a kölcsön igénybevételével kapcsolatos, a szándékokat és a felhasználás célját felmérő kutatásból, melyet az NRC Marketingkutató végzett a Sberbank Magyarország Zrt. megbízásából.

A fiatalabbak fele számol a Babaváróval

A Babaváró kölcsön alig több mint egy évvel ezelőtti debütálását követően nagyon rövid idő alatt beépült a köztudatba, a megkérdezettek négyötöde hallott már róla. A termék ismertsége a párjukkal már együtt élő, de még gyermektelen párok körében a legmagasabb, 88 százalékuk tud a Babaváró kölcsön konstrukció létezéséről.

A hiteligénylést tervezők aránya kimagasló a 18-29 évesek körében, majdnem felük (44%) számol a Babaváró kölcsön felvételével. Az életkor előrehaladtával csökken ugyan a szándék, de a 30-39 évesek közül is minden ötödik élne a lehetőséggel. Akik mégis elutasítók a termékkel kapcsolatban, azok elsősorban életkorukkal – a 40 év felettiek – , valamint az élethelyzetükkel indokolták ezt.

A kondíciókkal az érintettek legnagyobb része tisztában van. Hatból átlagosan öt potenciális igénylő alaposan utánajárt a visszafizetési szabályainak és az igénylés feltételeinek is. A legtöbben (89%) tisztában vannak vele, hogy szükség van a sikeres banki hitelbírálatra, de még a TB-jogosultságra vonatkozó kérdésre is 85 százalékuk tudta a választ. A kutatás adatai szerint a megkérdezettek háromnegyede tisztában van vele, hogy a Babaváró kölcsön szabadon elkölthető.

A bank retail területért felelős igazgatósági tagja Fodor Tamás szerint a kutatásból az derül ki a felhasználás idejével kapcsolatban, hogy a legtöbben egyelőre tartalékolnának, ugyanis az érintettek 53 százaléka csak egy év múlva, vagy még később költené el az összeget. A felmérésből az is kiderül, hogy minden tizedik igénylő viszont már egy hónapon belül hozzányúlna a pénzhez, és hasonló azok aránya is, akik két hónapon belül, vagy legkésőbb fél éven belül felhasználnák a hitelt.

  Állami támogatással tömték ki az ország legnagyobb pulykás cégét, mielőtt  Mészárosék közelébe került

Hány babát várjunk a Babavárótól?

Akik a Babaváró kölcsön felvételében gondolkodnak, elég megosztottak a tervezett gyermekszámmal kapcsolatban. Csak egyötödük mondta, hogy három utódot tervezve veszi fel a kölcsönt. Ugyanekkora arányban vannak azok, akik egy gyermeknél és a kamatmentességnél megállnának. A két gyermeket tervezők aránya a legnagyobb, az igénylők harmada tartozik ide. Érdekes, hogy minden huszadik pár viszont egyáltalán nem tervez gyermeket, a hitelfelvétel ellenére.Ami a felhasználást illeti, messze a legtöbben, a Babaváró kölcsön felvételében gondolkodók 53 százaléka lakásvásárlásra, építésre fordítaná az igényelt összeget. A lakáscélok töretlenül népszerűek, hiszen felújításban is az érintettek negyede gondolkodik, sőt ugyanennyien lakásfelszerelésre, bútorra is költenének a pénzből. Hasonló mértékű (26%) azok aránya, akik a gyermekkel kapcsolatos kiadásokat finanszíroznák a Babaváróból, de népszerű az autóvásárlás (16%), befektetés (10%) is, sőt van, aki mindennapi megélhetésre (8%), vagy éppen vállalkozásra (4%) költené a kölcsönét.

Voltak, akik a világ másik felén utazva vették fel a hitelt

A Babaváró kölcsönt teljesen online módon, papírmentesen is vettek fel ügyfelek a banktól, többek között éppen egy dél-amerikai országban tartózkodva. Az eddigi online igénylők mindegyike számára az általa igényelt összeget hagyták jóvá, és az igénylők kivétel nélkül éltek az online banking és telebank szolgáltatással is. Az online igénylés …read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Sugárvédelmi szolgáltatások