Nagy-Britannia nem viselne el egy újabb lezárást a miniszterelnök szerint

A brit gazdaság nem viselné el, ha a koronavírus-járványra válaszul a kormány újból teljes körű országos zárlatot rendelne el – mondta szerdán Boris Johnson. 

A brit miniszterelnök az alsóházi bizottságok elnökei alkotta szuperbizottság meghallgatásán vett részt. Arra a kérdésre, hogy Nagy-Britannia megengedhet-e magának egy újabb országos kiterjedésű zárlatot, Johnson kijelentette: nincs szándékában ilyen intézkedést hozni, mivel ez „teljesen rossz lépés lenne” az egész ország számára, és a kormány a rendelkezésére álló eszköztárat maradéktalanul beveti ennek elkerülése végett. 

A brit kormányfő szerint aligha kétséges, hogy egy újabb zárlatnak katasztrofális pénzügyi következményei lennének. A júniussal zárult idei második naptári negyedévben példátlan ütemben, 20,4 százalékkal zuhant a brit hazai össztermék (GDP) negyedéves összevetésben, és áprilisban, a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások érvénybe léptetése utáni első teljes hónapban is rekordmértékben, 20 százalékkal esett a GDP-érték az előző hónaphoz képest. (MTI)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
  Jó gazda az állam: fogalma sincs a minisztériumnak, hogy mennyi néző járt a négyszeresére drágult szilvásváradi lovasközpontban
Sugárvédelmi szolgáltatások