Negatív, pozitív

Kellemes csütörtök reggelt! Ma délelőtt még jó idő lesz, délután viszont jön a hidegfront, a zivatarok, és még jég is eshet. 2020 nyarára mindannyian emlékezni fogunk, amíg élünk. Kivéve, ha 2021 még ezt is képes felülmúlni.

Küldd bátran tovább a Reggel 4-et az ilyesmire fogékony ismerőseidnek. Itt tudnak feliratkozni rá, ha tetszik.

A neheze

Összezsúfolt tömeg ünnepli a Ferencváros szerda esti győzelmét a zárt kapus Groupama Aréna előtt

Szerda este már Orbán Viktor is kénytelen volt elismerni, hogy baj van. Azon a napon, amikor az is kiderült, hogy egyre lazul a magyarok védekezési fegyelme a járványban. A miniszterelnök a tegnapi kormányülés után a Facebookon keresztül közölte, hogy ez bizony a második hullám, aminek ő december-januárra várja a csúcspontját. Ez azt jelenti, hogy a következő három-négy hónapban rosszabbodni fog a helyzet, ami világszinten is kiemelkedően rosszul hangzik, és drámaiságához képest meglehetősen soványnak tűnnek az Orbán által bejelentett új intézkedések: maszkviselés kiterjesztése, szórakozóhelyek este 11-kor bezárása, a tesztek hatósági árának 19500 forintban megállapítása.

Úgy tűnik, a kormány továbbra is minden áron szeretné elkerülni, hogy megint le kelljen állítani az országot – amíg nincs sok halott, nem fognak lépni. Csak hát szerdán épp elkezdett emelkedni a halottak száma. Orbán egyébként nincs egyedül ezzel a módszerrel, Boris Johnson miniszterelnök is arról beszélt szerdán, hogy Nagy-Britannia nem viselne el egy újabb lezárást. Meglátjuk, kinek lesz igaza, a WHO illetékese mindenesetre tegnap arra figyelmeztetett, senki ne számítson arra, hogy januártól lesz védőoltás, és utána visszatér a normális élet.

Hogy Magyarországon mennyire tombol a járvány, most már a németeknek is feltűnt, akik a magugró koronás esetek miatt kockázatos területnek minősítették Budapestet, ami azt jelenti, hogy az idelátogató németeknek otthon karanténba kell vonulniuk. Nagy kérdés, hogy ez milyen hatással lesz Orbán álmára, a Puskás Arénában 24-én rendezendő Sevilla-Bayern München szuperkupára.

  Több teszt nem lesz a hatósági ártól, de kevesebb még lehet

Negatív, pozitív

„Ma Magyarországon teljesen mindegy, hogy mennyi lélegeztetőgép áll rendelkezésre, nagyjából 3000 intenzíves ágy fölött kalkulálni teljesen irreális a betegellátásban” – ezt Hegyi Péter Transzlációs Medicina Alapítvány kuratóriumának elnöke mondta egy videókonferencián. Teljesen mindegy ugyanis, hány lélegeztetőgépet szerzünk be aranyáron, ha nincs elég ápoló ezek kezeléséhez, akkor teljesen feleslegesek. Márpedig az Orbán Viktor által legutóbb említett 10 ezer „bekészített” ágyhoz 30 ezer szakápolót kellene csatasorba állítani, miközben csak 2000 van.

Aki inkább valami reménykeltővel kezdené a szerdáját, olvassa el Emődy Zsolt eszmefuttatását arról, hogy talán nem lesz olyan nagy baj ebben a második hullámban, és vannak előttünk járó országok, amelyek példája bizakodásra adhat okot.

Válna a gazda

<img src="https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–g_vc2La_–/c_limit,w_1160/7VJQaxG0A6XJUyHQs.jpeg" srcset="https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–L8NM_14_–/w_290/7VJQaxG0A6XJUyHQs.jpeg 290w, https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–oykiPoJX–/w_330/7VJQaxG0A6XJUyHQs.jpeg 330w, https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–D2PtndRr–/w_748/7VJQaxG0A6XJUyHQs.jpeg 748w, https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–Ano4Zq07–/w_994/7VJQaxG0A6XJUyHQs.jpeg 994w, https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–le1x2lUo–/w_1160/7VJQaxG0A6XJUyHQs.jpeg 1160w" sizes="(max-width: 320px) 290px, (max-width: 360px) 330px,
…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Sugárvédelmi szolgáltatások